Hírek
22247 hír az adatbázisban
A szakemberhiány enyhülésére számít a Mapei
Marketinginfo.hu - 2020-01-27 11:34
Karrier

A Mapei Kft. belföldi árbevétele 19,4 milliárd forint volt 2019-ben, ami 19%-os növekedés az egy évvel korábbi eredményhez képest.

A vállalat az építőipar lendületének mérséklődésére és a szakemberhiány enyhülésére számít 2020-ban.

"A vállalkozások beruházási kedve, valamint az állami beruházások befolyásolták kedvezően a tavalyi eredményt. A következetes vállalati stratégiának köszönhetőn, eredményesen aknáztuk ki a kedvező gazdasági környezetet" - mondta Markovich Béla a Mapei Kft. ügyvezetője.

A vállalat az építőipar lendületének mérséklődésére számít, várakozásai szerint 5% lesz az ágazat növekedése 2020-ban. Bár a kedvezményes lakásáfa megszűnése várhatóan kedvezőtlenül hat a lakásépítésekre, azonban a falusi CSOK és az 5 millió forintos összeghatárig visszaigényelhető lakásáfa ezt mérsékelni fogja. Markovich Béla szerint a béremelkedés és az árak növekedése ugyancsak fékező hatással lesz a teljesítményre.

A vállalat véleménye szerint, ha kismértékben is, de 2020-ban várhatóan enyhül az akuttá vált szakemberhiány. Ennek oka az építőipar növekedésének mérséklődése mellett, hogy az ágazat korábbi lendületét látva sok új vállalkozás lépett piacra, bízva a jó jövedelemben. Ez a kapacitástöbblet enyhíti a szakemberhiányon, azonban a szakemberállomány felhígulását vonhatja maga után. Emellett mutatkozik egy nagyon erős igény a gépesítésre, amely segítségével az emberi munkaerő szükségletet lehet csökkenteni.

A vállalat a belföldi forgalma 10%-os bővülését tervezi idénre. Az exportpiacok építőiparának élénkülése miatt hasonló mértékű, 12%-os exportnövekedésére számítanak. A Mapei Kft. jelenleg szerb, román, szlovén, horvát és osztrák piacokra szállítja termékeit.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Szakemberhiány korlátozza a mesterséges intelligencia terjedését
  A szakemberhiány hatalmas gondot jelent a cégvezetők számára
  Fizetésemelési hullám a szakemberhiány miatt
  Állandósul a szakemberhiány
  Egyre komolyabb a műszaki-mérnöki szakemberhiány
  Egyre jobban veszélyezteti a versenyképességet a szakemberhiány
  Szakemberhiány lassíthatja a szolgáltatóközpontok hazai terjedését

További hírek ebben a kategóriában

Új alelnök a Kaspersky élén
Varga Ivett vezeti a BKK-t febru...
Lemondott a horvát Raiffeisen Ba...
Lezajlott a bértárgyalás újabb f...