Hírek
22292 hír az adatbázisban
Polírozó gépek: ne nyúljunk mellé! (x)
Marketinginfo.hu - 2020-01-23 12:49
PR

A polírozó gépnek sose nyúljunk mellé - az eredmény nem lesz vicces. Kissé morbid viccnek tűnik, de a kétértelmű mondat mind a két értelme fontos.

Ha polírozó gépet választunk és ezzel dolgozunk, kiemelten fontos a biztonság és az, hogy minőségi, kényelmes és megbízható modellt válasszunk. Íme egy kis segítség!

Az alapok: milyen gépet vegyek?

A válasz egyszerűen összefoglalható: JÓT! Sajnos a polírozó gépek piacán is megjelent néhány olcsó, hamisított, utángyártott vagy silány anyagokból készült eszköz. A minőséget természetesen nem az ár jelöli, és az olcsóbb kategóriában is lehet remek darabokat találni - de mindenképpen érdemes ellenőrizni a vásárlói véleményeket, mielőtt pénzt adunk ki valamiért.

Sok kisebb eszköz esetében azt mondhatnánk, hogy "nyugodtan vegyél egy olcsót, ha megismered, majd tudod, milyen a neked jó". Sajnos a polírozó gépekre ez nem áll. Ezeknél a gépeknél a gyakorlás elég drága - még akkor is, ha mondjuk bontott alkatrészeken kísérletezünk. Itt érdemes elsőre is az elérhető legjobb polírozó gépet vásárolni, szóval jó, ha legalább 80 ezer forintos kiadásra tervezünk.

Rotációs vagy excenteres?

Ha csak egy gépet tudunk vásárolni és otthoni használatra tervezünk, érdemes inkább egy excenteres darabot beszerezni, ezzel egészen jó minőségben dolgozhatunk akkor is, ha csak a saját autónk bőrét radíroznánk - hobbiból.

A nagyobb gyártók polírozó gépei viszonylag megbízhatók, egy sor biztonsági funkcióval rendelkeznek, és általában jó pár év garanciát is kapunk hozzájuk. Érdemes a nevesebb gépek kínálatában körülnézni, és ellenőrizni a szervizelési lehetőségeket is. Egy ilyen géppel aránylag kis kockázatot vállalunk. Ha mégis úgy döntünk, hogy inkább másra bízzuk a polírozást, egy jó nevű szerszámot mindig tovább lehet adni.

Léteznek extrák?

A márkás gép választása mellett szól az az érv is, hogy ezekhez a termékekhez biztosabb alkatrész- és kiegészítő kínálatot találhatunk, mint az "egyszeri" polírozókhoz.

Ha mesteri finomságot szeretnénk, az akkumulátoros mini polírozók remek választást jelentenek - egy ilyen gépet a meglévő, "normál" polírozónk mellé is érdemes lehet beszerezni. A mini polírozóval minden egyes apró részletet finomhangolhatunk. Ha kellő gyakorlattal rendelkezünk, pillanatok alatt teljesen kiválthatjuk egy műhely munkáját - bár azt azért érdemes figyelembe venni, hogy még a legjobb szerszámhoz sem jár évtizedes gyakorlat egy nagyon is nehéz szakmában.

Ha jól választunk, egy megfelelő gép nagyon sok sikerélményt adhat, ráadásul a modern eszközök sok évig a társaink lehetnek. Ha szeretnénk otthon belevágni az autó polírozásába, érdemes minőségi eszközöket választani. Itt bátran bízhatunk a márkában, az ismert nevekkel szinte sosem nyúlunk mellé.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      

További hírek ebben a kategóriában

Hogyan fejlődött az autók fűtési...
A DMX címezhető LED szalagok bem...
A Puskás Aréna nyerte az Év stad...
Faépületek, fa alapanyagok körny...