Hírek
22398 hír az adatbázisban
Szivacsok és szalagok polikarbonát lemezek szereléséhez (x)
Marketinginfo.hu - 2020-01-23 11:25
PR

Penészesedés, algásodás, rozsdásodás, oxidáció - sokaknak ezek a legfőbb ellenérvei a polikarbonát lemezek használata ellen.

Pedig megfelelő kezeléssel és jó anyagválasztással a legtöbb ilyen probléma kiküszöbölhető. Sajnos van néhány alapvető szabály, amit sokan elfelejtenek. Lássuk, hogyan őrizhetjük meg a lemezek szépségét hosszú távon is!

Hogyan helyezzük el a lemezeket?

A lemezek esetében két dolog nagyon fontos: megfelelően kell őket megtámasztani, és megfelelő irányban kell elhelyezni a szerkezetben. A megtámasztásra többnyire csak hosszatni irányban van szükség. Az alátámasztások alá érdemes fektetőgumit használni. A lemezeket úgy kell egymáshoz illeszteni, hogy a hőtágulás idején a lemezek ne feszüljenek össze.

A lemezt úgy kell rögzíteni, hogy a légkamrák a lejtés irányával párhuzamosak legyenek. Ha így fordítjuk a lemezt, a csapadék és a páralecsapódás miatt felgyűlt nedvesség távozni tud. Ha a víz nem áll meg a lemez belsejében, nem kell penészes vagy algás foltoktól tartanunk, még évek után sem.

Mivel kell lezárni a szabadon maradt végeket?

Ahogyan már láttuk, a polikarbonát lemezek szerelésénél a szellőzés a legfontosabb. Ahhoz, hogy minél kevesebb nedvesség ragadjon a lapokban, a szabadon maradt légkamra végeket le kell zárni. Ilyenkor a legjobb döntés, ha az alsó véget páraáteresztő, a felső véget párazáró szalaggal látjuk el.

Az alsó végen keresztül a lefelé ürülő nedvesség távozni tud. Felül viszont a párazárásnak köszönhetően nem tud több víz beszivárogni a lapok belsejébe. Ha megfelelően zárunk, sokáig nem kell aggódnunk amiatt, hogy a rendszer korrodálódik.

Miért van szükség szivacs alátétre?

A szivacs alátétet azokon a szarufákon alkalmazhatjuk, ahol nem használtunk fektetőgumit. Amikor a felület felmelegszik, a lapok tágulhatnak és ráfeszülhetnek a szarufára. Ez szélsőséges esetben akár ahhoz is vezethet, hogy a lapok megrepednek. A szivacs alátét elegendő teret biztosít a térfogatváltozáshoz, így biztonságosan tudjuk rögzíteni a lemezeket. Ez különösen az építmények és előtetők esetében fontos, ahol a rendszer nagy terhelésnek és sok napsütésnek van kitéve.

Hogyan tervezzünk?

Ha polikarbonát térelválasztóban, üvegházban, előtetőben gondolkozunk, mindenképpen számoljunk azzal, hogy élzárásra, sínekre és különböző profilokra is szükség lesz a munkához. Érdemes ezek árával is tervezni a költségvetés összeállításánál.

A Polikarbonátfutár.hu kínálatából a legtöbb szükséges eszöz akár házhozszállítással is beszerezhető, így akár otthon, kényelmesen is össze tudjuk állítani a munkához szükséges bevásárlólistát. Megfelelő tervezéssel és egy kis körültekintéssel hosszú ideig használható, szép és időtálló kiegészítőket alkothatunk, akár akkor is, ha nincs különösebb gyakorlatunk a hasonló munkákban.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Légbevezető beépítésével kiküszöbölheti a penészedést és bepárásodást (x)

További hírek ebben a kategóriában

Válasszon szandált a nyárra! (x)
Gyerekjátékok a bezártságban (x)
Játékos tanulás – a legjob...
Ipari falétra professzionális fe...