Hírek
22779 hír az adatbázisban
Babakelengye a kezdetekhez (x)
Marketinginfo.hu - 2020-01-17 09:56
Kereskedelem

Ezekre lesz szükséged a kisbabád megszületése után.

Babakocsi, hordozó, kiságy, pelenkázó... ezek mind-mind szükséges holmik egy csecsemő érkezésekor. De vajon milyen ruhácskákat érdemes beszerezni? Szülőként hajlamosak vagyunk arra, hogy túlvásároljuk magunkat, hiszen a legjobbat, legszebbet szeretnénk adni a kisbabánknak. Olvass tovább, nyújtunk egy kis praktikus segítséget!

Alap ruhatár a kis jövevénynek

Nagyon szerencsések a mai anyukák, mivel az ultrahang segítségével már viszonylag pontosan meg tudják mondani, hogy kb. milyen hosszú lesz a baba. Ez támpontként szolgál majd a vásárláskor, hiszen a kisbaba-ruhákat a gyermek hossza alapján méretezik. Általában az 56-os szokott lenni a kezdő méret, de lehet ennél kicsit nagyobb vagy kisebb is. Előfordulhat, hogy rokonoktól, barátoktól kapsz sok-sok ruhát majd, de így is sok új darabra lesz majd szüksége a babádnak. Fontos, hogy az évszaknak megfelelően vásárolj. A gyermekorvosok, védőnők szerint az a jó, ha a babádon egy réteggel több ruha van, mint amit egy felnőtt el tud viselni.

Ezeket a ruhákat érdemes beszerezni a Ruhafalvától a kezdetekre:
 
  • 3-5 db rugdalózóra - legyen vastagabb és vékonyabb anyagú is
  • 8-10 db bodyra - rövid- és hosszú ujjú darabokra is szükség lesz
  • 2-3 db kis kardigánra, pulóverre
  • 2-3 db sapkára - őszi-téli babáknak fontos a vastagabb sapi is
  • 8-10 pár zoknira
  • 5-8 db kisnadrágra - puha, pamut anyagúakat válassz


Amit még feltétlenül be kell szerezned

Az alap ruhatáron túl természetesen őszi-téli kisbabának szüksége lesz még 1-2 db overallra. Jó, ha van egy vékonyabb és egy vastagabb is. Ha a kisbaba tavasszal vagy nyáron születik, akkor szerezz be néhány kistrikót vagy napozót, ezekben anélkül viheted levegőre a babát, hogy túlságosan leizzadna. Arra azért figyelj nagyon, hogy tűző napon ne legyetek, inkább csak az árnyékban, és ott is rövid ideig.

Igaz, hogy nem ruhadarab, de nélkülözhetetlen a kisbabának néhány vékony takaró. Ezeket a babakocsiban és a kiságyban is használhatod. Törölköző helyett a kezdeti időszakban használj nagyméretű textilpelenkát. Ez sokkal puhább, nem okoz felszíni sérüléseket a baba bőrén. Textilpelenkából is jó, ha van otthon 5-10 db, jól használható például szoptatáskor.

De mit adj rá alváshoz?

Este mindig kicsit hűvösebbnek érezzük a lakást, ezért hajlamosak vagyunk túlöltöztetni a babát. Ez viszont nem szerencsés, neki is jobb, ha kényelmesen, megfelelő hőmérsékletben tudja eltölteni az éjszakát. Ha hűvös van, elegendő egy hosszú ujjú body és egy vékonyabb rugdalózó. Erre természetesen jön a takaró, így biztosan nem fázik majd a baba. Ha nyári meleg van, akkor egy rövid ujjú bodyban könnyű éjszakája lesz a picinek.

Tudtad, hogy a babák szeretnek pólyában lenni? Védettnek, biztonságosnak érzik a puha kis kuckót. Jó megoldás még a baba hálózsák is, amit nagyon sokféle anyagból és színben tudsz megvásárolni.

Mindent összevetve, vásárláskor érdemes a praktikumot és a baba kényelmét szem előtt tartani. Válassz természetes anyagokat, hogy a babád bőre is a legnagyobb biztonságban legyen.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Mikortól van szükség evőeszközre egy kisbaba mellett? (x)
  Milyen a jó babaruha? (x)
  Pelenkázókkal szereltek fel férfi illemhelyeket
  Növeli termelési kapacitását a MAM
  Új Baba reklámfilm az Unilevertől
  Elindult a Sudocrem Babaséf alkalmazása
  Új reklámfilmmel jelentkezik a Baba
  200 ezer tagnál a dm baba bónusz programja
  Megújult a Rossmann babaprogramja
  Youtube klipekből vágta össze új reklámját a Pampers

További hírek ebben a kategóriában

Háromból kettő magyar még soha n...
Két tipp elektromos autó vásárlá...
Hogyan készítsen jól konvertáló ...
Kaukázusi kefirt hív vissza az A...
Értékesítő
A Műhelysor Kft. építőanyag kereskedelemmel foglalkozó cég értékesítő kollé...