Hírek
22867 hír az adatbázisban
Több mint 29 milliárd forinthoz jutott a Hell Energy
MTI + Marketinginfo.hu - 2019-12-20 11:33
Márkák

A Hell Energy Magyarország Kft. 29,057 milliárd forintnyi forrást vont be a jegybank növekedési kötvényprogramja (NKP) keretében tartott kötvényaukción.

Az aukcióra 43,25 milliárd forint névértékű ajánlat érkezett. A tízéves futamidejű, fix kamatozású kötvények aukciós átlaghozama 2,45 százalék lett. A vállalat 28,5 milliárd forint névértékű kötvényt bocsátott ki - közölte az energiaitalokat gyártó cég az MTI-vel.

A társaság az új forrást hitelkiváltásra és beruházásokra fordítja. Szikszón az alumínium italdobozgyárukat bővítik, így 5 éven belül 1 százalék alá csökkenthetik a csomagolásaiknál a nehezebben újrahasznosítható műanyag palackok arányát. Emellett az idén piacra dobott - jelenleg külföldön bérgyártásban készülő - tejalapú termékcsalád gyártását hazahozzák Magyarországra.

Csereklye Barnabás ügyvezető a közleményben hangsúlyozta, hogy a vállalat először mérettette meg magát a tőkepiacon. Hozzátette, hogy a cég új növekedési szakaszba léphet ezzel a finanszírozási formával. Várakozása szerint a kötvények hosszú lejárata és kedvező hozama meggyorsítja a megtérülési időt, így hamarabb teljesülhetnek az üzletfejlesztési célok. A Hell Energy Magyarország Kft. 2017-ben 36 milliárd forintot, 2018-ban 51,4 milliárd forintot meghaladó nettó árbevételt ért el, csaknem felerészben külföldi értékesítésből. Adózott eredménye tavaly 6 milliárd forintra nőtt az előző évi 2,3 milliárd forintról a nyilvános cégadatok szerint.

A magyar tulajdonú vállalat a közlemény szerint több mint 50 országában értékesít, energiaital-márkájuk Magyarországon kívül 8 államban piacvezető.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Bereznay Dani a HELL csapatában folytatja
  Hosszútávú együttműködést kötött a TheVR és a HELL
  Tatán építene ötcsillagos szállodát a Hell Energy csoport
  Az árbevétel növekedésére számít az idén a Hell Energy
  Aranyszem-díjás a HELL ENERGY jubileumi reklámfilmje
  Téli ízek a HELL ENERGY-nél
  Új image-film a Hell Energy-től
  Bővítette kínálatát a HELL
  A HELL ENERGY ismét a Forma1 szponzorációban van
  A HIPA-val erősít a Hell Energy
  A HELL ENERGY már az ünnepre készül

További hírek ebben a kategóriában

c Orosz kólagyártó
2022-08-03 09:31
Intersnack az elmúlt 30 évben
Bemutatjuk az 5 Guinness rekorde...
Hatalmas érdeklődés a sneaker pi...
Hogyan válasszunk a gyereknek sp...