Hírek
22709 hír az adatbázisban
Önismeret, avagy kulcs a boldogsághoz! (x)
Marketinginfo.hu - 2019-12-19 17:16
Egészségmarketing

Mindenki számára más dolog képes meghozni a boldogságot, de egy biztos, ezt csak mi érhetjük el, nem más adja a kezünkbe.

Aki egy külső, másik személytől várja azt, hogy boldoggá tegye, az még nem indult el az önismeret rögös útján.

Hogyan kezdjünk neki?

Nagyon fontos, hogy az önismeret rengeteg munkával, idő és energia befektetéssel jár, amit nem vehetünk félvállról. Éppen ezért mindenképp meg kell fontolni, hogy mikor és kinek a segítségével érdemes belevágni. A mikort biztosan érezni fogod, hiszen jönni fog egy élethelyzet, amit érzed, hogy nem tudsz megoldani egyedül, anélkül, hogy valaki a mentorod lenne a folyamatban. Ilyenkor elérkezett az idő, hogy mélyebben beleásd magad ÖNMAGAD rejtett mélységeibe! Azt, hogy kit választasz ebben segítődnek, az maximálisan az érzéseiden, intuíciódon múlik, hiszen érezni fogod, hogy ki az, aki szimpatikus, akitől tanulhatsz.

Mivel alapvetően az életben mindenki valamilyen szinten úgymond mínuszból indul, így a legjobb, ha minél előbb sor kerül az első önismereti tréningre. Miért mínusz?
 
  • A kommunikáció hiánya sokakat visszavet a fejlődésben.
  • Nem tanítja senki az érzelmi intelligenciát, így azt magadnak kell felismerned.
  • Különböző hitrendszerek gátolnak a bőség kialakításában például, de akár a boldogság és egy megfelelő párkapcsolat megtalálásában is.


Hogy mindezeket megtaláld az életedben, gyakran előfordul, hogy számodra járatlan úton kell, hogy elindulj. Persze még jobb, ha valaki már kitaposta előtted és segít abban, hogy végigmehess rajta.

Mit tegyél, ha belekezdenél?

1. Merj elindulni, és vállald fel önmagad, az érdeklődéseddel együtt! Ha elhatároztad magad, ne hagyd, hogy visszahúzzon az, aki kételkedik abban, hogy eléred a célod!

2. Ne akarj mindent egyszerre! Minden esetben keress egy adott területet, amin dolgozni szeretnél, ahol eredményt szeretnél elérni. Ez lehet párkapcsolat, család, munka, de akár gyerekvállalás vagy éppen anyagi jólét. A terület csak tőled függ, senki mástól!

3. Rengeteg anyagot találsz a neten, amik nem díjkötelesek, így kedvedre olvasgathatod őket! Ha nem találtál azonnal olyat, amit keresel, nézelődj tovább, mivel a lehetőségek tárháza kimeríthetetlen!

4. A kitartás itt is nagyon fontos! Ne engedj a különböző kifogások kísértésének, hogy aktuálisan miért nem érsz rá önmagaddal foglalkozni. Legyél türelmes és alázatos, hogy elérd a célod, és nem mellesleg a szorgalmat se hanyagold el!

5. Ne add fel, ha valami hátráltat! Küzdj a célodért még akkor is, ha éppen lepattansz egy akadályról. Nem ment elsőre? Próbáld meg újra és egy kicsit másképp! Hidd el, menni fog, hiszen az önismeret útja végtelen!

Meggyőztünk? Hajrá, kezdd el még ma!
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  67%-os a magyarok boldogságszintje
  A Dove valódi tükröt tart a nők elé
  Az optimista életszemléletért kampányol a Coca-Cola
  Nem a fogyasztás a válasz
  Önismeret: út a sikeres karrierhez? (x)
  Véget ért a Coca-Cola Boldogság Expedíciója
  Önismereti játékot indít a Dreher
  Boldogság nagyköveteket toborzott a Coca-Cola

További hírek ebben a kategóriában

Így őrizze meg a kiváló memóriáj...
A bőrápolás a férfiak esetében i...
Fáj a térded? Szedj rá kollagént...
Mire és hogyan alkalmazza a CBD ...