Hírek
22661 hír az adatbázisban
Amit a teraszmelegítők elhelyezéséről tudni érdemes (x)
Marketinginfo.hu - 2019-12-19 15:54
PR

Hűvösebb időben egyre kevesebb kedvünk van a szabadban hosszú órákat eltölteni, de a családi és baráti kerti partikról sem mondunk le szívesen.

Erre kínálnak jó megoldást a teraszmelegítők, melyek segítségével továbbra is tarthatjuk a kertünkben az összejöveteleket, mégsem fogunk megfagyni.

Mire való a teraszmelegítő és hogyan működik?

A teraszmelegítő lényegében egy kültéri fűtőegység, ami működtethető gázzal vagy elektromos árammal. Attól függően választhatjuk ki, hogy melyik való nekünk, hogy hol szeretnénk használni. Az elektromos teraszmelegítők használhatók kültéren és beltéren egyaránt, míg a gázos verziók kizárólag kültéri használatra alkalmasak. Ennek megfelelően természetesen a gázos teraszmelegítők hatásfoka nagyobb, valamit az elektromoshoz képest jóval szabadabban elhelyezhetőek.

Mennyi ideig fűt egy teraszmelegítő?

Az elektromos teraszmelegítő nyilvánvalóan bármeddig, a gázos hősugárzók fűtési ideje viszont a gázpalack gáztartalmától függ. Általánosságban azt mondhatjuk, hogy egy standard 11,5 kilós PB-gázpalackkal a maximumon fűtve nagyjából 10-12 órát melegedhetünk a teraszmelegítő mellett.

Egy darab gázos teraszmelegítő plusz 10 Celsius fokban nagyjából 5 méteres sugárban képes felmelegíteni a levegőt 17 fokra. Ha a teraszunk ennél nagyobb, érdemes több melegítő készüléket is beszerezni. Illetve ha hidegebb időben összejövetelre készülünk, ne felejtsünk el még egy plusz gázpalackot is tartalékolni a biztonság kedvéért.

Hová lehet tenni a teraszmelegítőt?

Mivel a teraszmelegítők alapvetően kültéri eszközök, remekül ellenállnak az időjárás viszontagságainak, ugyanakkor nem helyezhetőek bárhova. Biztonsági okokból csak olyan felületre állíthatjuk, ami nem lejtős, nem egyenetlen, és nem puha.

Annak érdekében, hogy a nagy szél se mozdítsa el a helyéről, mindenképp rögzített burkolatú területen helyezzük el. Ügyeljünk arra is, hogy a növényektől és az egyéb gyúlékony anyagoktól távolabbra tegyük, valamint amennyire csak lehetséges, biztosítsunk számára szélvédett helyet. Erre nem kifejezetten azért van szükség, nehogy a nagy szél feldöntse, hanem mind a gázos, mind az elektromos teraszfűtők hatékonysága romlik az erős szélben, nem beszélve arról, hogy egy erősebb széllökés elfújhatja a nyílt lángot is.

Mint említettük, a teraszmelegítők jól bírják az esőt és a havat is, azonban ha hosszabb ideig nem használjuk, a melegítőfej fém részei berozsdásodhatnak. Ezért ha tudjuk, hogy jó ideig nem fogjuk használatba venni, tegyük legalább félig zárt helyre, vagy szerezzünk be takaróponyvát hozzá.

Ha kültéri hősugárzó vásárlásán gondolkozol, keresd fel a Grillplaza.hu webáruházat, ahol olyan teraszmelegítők széles választékát találod, melyek nem csak teraszmelegítőként funkcionálnak, hanem dizájnelemként is megállják a helyüket.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Legyél te a szomszéd, akinél a fű zöldebb! (x)
  Kerti tárolók: praktikum és rend minden méretben (x)
  Kertészkedjen együtt a család! (x)
  Hasznos tudnivalók a terasz fűtése kapcsán (x)
  Milyen kerti szerszámok legyenek a fészerben? (x)
  Csúcson a SPAR grilltermékeinek forgalma
  A grillkolbász a kertipartik slágere
  Idén is fesztiválozik a SPAR Grillmobil
  Új grillsajtot dob piacra a Hajdú
  Grillhősöket keres a SPAR
  Országjáró körútra indult a SPAR Grillmobil
  Reklámkampány a Hajdú grilltől
  Éttermek: többet költenek a vendégek, ha az asztalon tablet is van

További hírek ebben a kategóriában

A kutyaférgesség természetes mód...
Hajószállító utánfutók magas min...
Jól láthatósági nadrágok a kénye...
Okos zárbetétek - dobd el a kulc...