Hírek
23202 hír az adatbázisban
Recruitment Process Outsourcing - egy innovatív megoldás
Marketinginfo.hu - 2019-12-19 14:34
Karrier

A munkaerő létszámával vagy minőségével kapcsolatban felmerült nehézségek szinte minden cég működésében kiemelt szerepet töltenek be.

Ezek kezelésére jellemzően két út áll a cégek vezetői előtt: vagy megpróbálják cégük HR-részlegével orvosolni a problémákat, vagy profi cégek segítségét kérik. Utóbbi esetben gyakran az új munkaerő felkutatását, interjúztatását és beléptetését magában foglaló toborzás teljes folyamata kiszervezésre kerül.

Ha céged végzi a toborzás folyamatát

A toborzási tevékenység cégen belüli lebonyolításának számos buktatója van. Álláshirdetésed a legtöbb esetben csak az aktív álláskeresőket éri el, azokat nem, akiknek bár van állásuk, de megfelelő ajánlat esetén szívesen váltanának.

Önálló toborzás esetén megtörténhet, hogy egyáltalán nem jelentkezik senki a meghirdetett munkakörre, de az is, hogy a jelöltek bármilyen előválogatás nélkül elárasztják cégünket önéletrajzaikkal. A helyzetet gyakran nehezíti a sok olyan jelentkező, akik nem rendelkeznek megfelelő információval a meghirdetett pozícióról, felkészületlenek, vagy akár olyanok is, akik korábban már elutasításra kerültek. Ezek a gyakori problémák pedig rengeteg plusz munkát rónak vállalatod toborzást végző munkatársaira, ráadásul a folyamat önmagában is igen időigényes.

A toborzás kiszervezésének előnyei

A toborzással megbízott cégek fejvadászainak köszönhetően nem csak az aktív, hanem a passzív álláskeresők között is kutatnak, így sok képzett, jelentős szakmai tapasztalattal rendelkező munkavállaló is elérhetővé válik céged számára. A profi HR-es szakemberek különböző előszűrési módszerek segítségével feltérképezik az elvárásaidnak megfelelő jelölteket, majd kiderítik, hogy van-e egyáltalán hajlandóságuk munkahelyet váltani. Az esetleg billegő kiszemeltekkel ismertetik céged, annak vállalati kultúráját, így is próbálva meggyőzni őket egy esetleges váltásról. A fejvadászok felkészítik a kiválasztott jelölteket az interjúkra, így cégednek már csak az alkalmas jelöltek közül kell kiválasztani a számotokra legmegfelelőbb munkavállalókat.

Ne várj tovább!

A munkaerő pótlásánál az egyik legfontosabb tényező az idő: minél gyorsabban sikerül új alkalmazottat találni, céged annál kevesebb bevételtől esik el. Ezt a toborzással foglalkozó HR-szolgáltatók is tudják, így általában garantálják, hogy meghatározott időn belül felkutatják a szükséges számú munkaerőt. Sőt, ha a kiválasztott munkavállaló mégsem válna be, vállalják a helyére másik jelölt felkutatását, természetesen már ingyen.

Amint látod a toborzás kiszervezésének szinte csak előnye van, így nem éri meg várni! Minél hamarabb vedd fel a kapcsolatot a JOB.HU-val, ahol készségesen segítenek kiválasztani a céged számára anyagilag és szakmailag is legideálisabb ajánlatot!
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A hazai munkaerő motivációi
  A toborzás szerepe sosem volt még ilyen jelentős
  Drasztikus változás előtt a HR szakma
  A munkaerőpiacot is felforgatja a digitalizáció
  A közösségi média kiegészítő szerepe
  Munkaerőpiac és toborzás 2018-ban
  Foglalkoztatási alternatívák 2017-ben
  Átalakítja a toborzást a közösségi média
  A munkahelyekkel együtt a munkakeresés is mobillá válik

További hírek ebben a kategóriában

Szládovics Orsi (Kép: Wavemaker) Változások a Wavemakernél
2023-08-25 10:26
Rohamosan nő a Keletről bevándor...
Ezért érdemes külföldön munkát v...
A munkakörök megfelelő elkülönít...
Augusztustól új vezető irányítja...