Hírek
23447 hír az adatbázisban
Második világháborús tengeralattjáró makettek
Marketinginfo.hu - 2019-12-19 11:37
Reklám

A második világháborúban résztvevő tengeralattjárók makettek formájában is kifejezetten népszerűek.

A tengeralattjáró makettek kiváló díszítőelemei lehetnek bármelyik szobának vagy irodának. Következzen két legendás, második világháborús tengeralattjáró története!

U-boot - a németek leghíresebb tengeralattjáró típusa

A második világháborúban a németek által készített, VII típusú U-boot volt a legnagyobb példányszámban gyártott tengeralattjáró. Az U-boot az E-2 típus jelentősen átalakított és felújított verziója volt. Érdekesség, hogy az E-2 tengeralattjárókat a háború előtt eredetileg a németországi Deschimag nevű vállalat fejlesztette a szovjet hadsereg részére. A világon több mint 700 darab U-boot tengeralattjárót gyártottak, és számos különbözö típus megtalálható volt közöttük.

A U-boot verziók között érdemes kiemelni a VIIC típust, amelyet 1940 és 1945 között gyártottak. Hivatalosan összesen 568 VIIC tengeralattjáró vett részt a háborúban. A VIIC típust egészen a második világháború legvégéig gyártották.

A VIIC tengeralattjáró előző típusához, a VII-hez hasonlítva nagyobb tömeggel rendelkezett, és lassabb is volt. A VIIC és VII motorok teljesítménye közel azonos volt, és 1944-től már szinte minden VIIC tengeralattjárón megtalálható volt a légperiszkóp.

A tengeralattjáró felszínen 3200, a víz alatt pedig 750 lóerős teljesítményt biztosított. Felszínen 33 km/órás sebességgel közlekedett, a víz alá merülve azonban csak 14 kilométert tett meg óránként.

A Modellfutár makett termékei között nem csak tengeralattjárók, hanem autók, repülőgépek és további járművek is megtalálhatók. A modellek és makettek magas minősége teljes mértékben élethű megjelenést biztosít.

HMS Spearfish - a britek különleges tengeralattjárója

A HMS Spearfish a Brit Királyi Haditengerészet tengeralattjárója volt, amelyet 1936-ban próbáltak ki először. A tengeralattjáró részt vett a második világháborúban, azonban a kezdet nehéz volt a sok sikertelenség miatt.

1939 szeptemberében ugyanis a német hadihajók jelentős károkat okoztak a HMS Spearfish-ben, de a legénység csodával határos módon mégis elmenekült a tengeralattjáróval. A Brit Királyi Haditengerészet azonnal mentő csapatokat küldött a tengeralattjáró és legénysége megmentésére.

A mentés sikeres volt, viszont a Spearfish javítása egészen 1940 márciusáig tartott. Március 4-én már őrjáratozott a tengeralattjáró, és torpedókkal támadta meg a német Lützow csatahajót. A támadás annyira sikeres volt, hogy a németeknek egy évbe telt megjavítani a stratégiailag fontos szereppel bíró Lützowot.

A HMS Spearfish 1940. július 31-én a norvég partok felé vette az irányt, azonban egy német tengeralattjáró észlelte a jelenlétét, és meg is támadta a brit legénységet. A Spearfish a csata következtében elsüllyedt, és mindössze egyetlen túlélője maradt a legénységnek.

(x)NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Milyen a tökéletes alap egy makett esetében? (x)
  LEGO innovációk a BMW Motorrad közreműködésével
  Kalasnyikov bolt a moszkvai Seremetyevo repülőtéren
  Családi programokat indít a LEGO

További hírek ebben a kategóriában

A reklámadó hatásai az iparág dö...
A Coca-Cola ünnepi kampánya
Amikor nem csupán strandolni vág...
A Coca-Cola új kreatív platformj...