Hírek
23441 hír az adatbázisban
Két Forma 1 versenyző, akik nem védték meg világbajnoki címüket (x)
Marketinginfo.hu - 2019-12-19 10:27
Reklám

Következzen két olyan Forma 1 pilóta, akik a világbajnoki cím elhódítását követően előzetes bejelentés nélkül hagyták ott a száguldó cirkuszt!


Nigel Mansell

A legendás bajuszos brit versenyző kitartásának köszönhetően végül elhódította a világbajnoki címet, de az odavezető út nem volt egyszerű. Mansell 1981-ben indult először teljes évben a száguldó cirkuszban, azonban a csúcsra csak 1992-ben sikerült eljutnia. A Williams versenyautójával összesen 14 pole pozíciót szerzett meg a szezonban, amely 19 éven át tartó rekordot eredményezett. Mansell nagyszerű teljesítményét végül Sebastian Vettel múlta felül a 2011-es Forma 1 idényben.

Mansell a világbajnokság megnyerését követően elhagyta a Forma 1 világát. A döntésében fontos szerepet játszott az is, hogy a Williams teljes titokban kötött szerződést Alain Prosttal, miszerint az ex-csapattársa az 1993-as idényt már az istállóval kezdi. Amikor Mansell fülébe jutott a Williams döntése, a csapattal kifejezetten feszült és haragos lett a kapcsolata. Ennek tükrében valóban nem volt csoda Mansell távozása, aki az amerikai IndyCar versenysorozatban folytatta pályafutását.

Nigel Mansell nagyszerű tehetsége az IndyCar-ban már rögtön az első évben megmutatkozott, ugyanis megnyerte a világbajnokságot. Érdekesség, hogy Mansell mai napig az egyetlen olyan autóversenyző, aki a Forma 1-ben és az IndyCar-ban egyaránt megszerezte a végső győzelmet.

Nico Rosberg

A német származású Nico Rosberg visszavonulása először mindenkit meglepett, hiszen semmilyen jel nem utalt erre a lépésre. A 2016-os idényben Rosberg hatalmas csatát vívott Lewis Hamiltonnal, amely maximális koncentrációt igényelt a német pilóta részéről. A világbajnoki cím megnyerését követő 5. napon a száguldó cirkusz szerelmeseinek nagy meglepetésére Rosberg bejelentette visszavonulását.

Döntésének indoklásában Rosberg elmondta, hogy már 25 éve folyamatosan versenyzik, és a célja mindig is az volt, hogy egyszer Forma 1 világbajnok legyen. Elmondta, hogy a célját kemény munkával, maximális összpontosítással és áldozatokkal érte el. Úgy fogalmazott, hogy a saját maga hegyét már megmászta, és jelenleg ott áll a csúcson. Rosberg természetesen kifejezte háláját az összes ember irányába, akiknek a segítsége nélkül nem juthatott volna fel a csúcsra. A 2016-os szezon óta Rosberg a családjával tölti ideje többségét.

Rosberg döntésével kapcsolatban a már megszűnt Jordan Grand Prix alapítója és tulajdonosa, Eddie Jordan nyilatkozott a közelmúltban. Jordan szerint Rosberg okos döntést hozott a visszavonulást illetően. Véleményét azzal indokolta, hogy a következő években Rosbergnek nem lett volna semmilyen esélye Hamilton ellen ismét felvenni a harcot. Jordan véleménye jelentősen megosztotta a Forma 1 rajongókat.

Ha Te is a német csapatnak szurkolsz, tekintsd meg a FansBRANDS.hu Mercedes termékeit!
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Toro Rossót támogatja az Acronis
  Mérnökhallgatókat csábít a Forma 1-be az Infiniti
  Forma 1 szponzor marad a Saxo
  Szerződést hosszabbított a Puma és a Mercedes
  POPAI Awards győztes lett a Rexona
  Forma 1: a SureMen-nel szponzorál az Unilever
  Befejezi a Mc Laren csapat támogatását a Vodafone.
  Forma 1-es autókra kerül a Pick logó

További hírek ebben a kategóriában

A Coca-Cola ünnepi kampánya
Amikor nem csupán strandolni vág...
A Coca-Cola új kreatív platformj...
A chino nadrág tökéletes választ...