Hírek
22674 hír az adatbázisban
Bemutatkoznak a gyalult termékek! (x)
Marketinginfo.hu - 2019-12-19 09:13
PR

Télvíz idején sajnos kevesebb a lehetőség a barkácsolásra és építkezésre. A hideg sokakat a szobába száműz a műhelyből.

Szerencsére bőven akad ilyenkor olyan tennivaló is, amit a tavaszi munkák előtt is elintézhetünk. Ilyen például a megfelelő anyagok beszerzése. Ezúttal nézzük meg, milyen gyalult termékekre lehet szükségünk.

A deszka mindennek az alapja!

Jó minőségű deszkára akkor is szükség lehet, ha nem óriási műhelyt tartunk fent. A jó minőségű anyagok akkor is hasznosak, ha csak javítani vagy pótolni szeretnénk valamit. Ha nincs kilátásában nagyobb projektünk, elég néhány jó minőségű szálat készleten tartani - nem is érdemes sokáig raktározni ezt a típusú anyagot.

A Káplár fatelep kínálatából gyalult termékeket akár házhozszállítással is rendelhetünk. Deszkák esetében ez különösen praktikus, hiszen kevesen tudjuk megoldani az anyag megfelelő tárolását. Ha precíz munkát szeretnénk végezni, a frissen választott, szárított gyalult deszka az egyik legjobb megoldás, nem kell tárolásnál elgörbült vagy megnedvesedett anyag miatti selejttel kínlódni.

Lambéria: akár télen is feltehetjük

A belsőépítészeti munkákat akár télvíz idején is folytathatjuk - ilyenkor is az a legfontosabb, hogy lehetőleg jó minőségű, szárított anyagot vásároljunk. A lambériát, különösen, ha a lakás száraz levegőjű, felrakás előtt érdemes néhány napig a lakásban is utószárítan. A folyadék távozása miatt a deszkák mérete csökkenhet, emiatt rések alakulhatnak ki. Ezt kerülhetjük el, ha vállaljuk, hogy néhány napig kerülgetjük a helyiségben tárolt, még fel nem szerelt léceket.

A lakkozatlan, kezeletlen lambéria nagyon sok lehetőséget rejt magában. A felületét véséssel, marással, faragással, de akár pirográfos technikával is megunkálhatjuk. Ha a téli időszakban nem szeretnénk nagyobb volumenű munkába fogni (például olyan bútor összeállításába, amelyet nem tudunk a műhelyben véglegesíteni), a dekorálás is remek lehetőség arra, hogy a fa közelében maradjunk.

Hajópadló - karácsonyig elkészül!

A hajópadló lerakása olyan munka, amit nem feltétlenül kell tavaszig halogatni. Ha előre gyártott deszkákat választunk, órák alatt burkolhatunk egy kisebb helyiséget. Erre az anyagtípusra is igaz, ami a lambériára: érdemes letétel előtt utánszárítani, hogy igazán pontos illesztésekkel dolgozhassunk.

A hajópadló esetében nem csak a minőség nagyon fontos, de az is, hogy lehetőleg egy helyről szerezzük be a helyiség burkolásához használt anyagot. Így lehetünk biztosak abban, hogy egyenletes színű, megmunkáltságú és tartósságú parkettánk lesz.

Az asztalos munkákat télvíz idején sem feltétlenül kell félretenni. Ha megbízható forrásból tudunk anyagot vásárolni, van türelmünk kivárni egy kicsit a száradási időt, a tavaszt gyönyörűen felújított, hangulatos, sőt, dekorált lakással is köszönthetjük.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  4 tipp a környezetbarát építkezéshez (x)
  Házhoz jön a sóder, a homok és a termőföld is (x)
  A Roche csatlakozik az ALD és a WWF fatelepítési programjához

További hírek ebben a kategóriában

Ha nincs ajándékötleted, mit szó...
Garancia? Van! Na de milyen? (x)
5 női pulóver, ha jön az ősz (x)
Legyél te a szomszéd, akinél a f...