Hírek
22709 hír az adatbázisban
A Provident biztosítja az MSÚSZ szakmai díjainak pénzügyi fedezetét
MTI + Marketinginfo.hu - 2019-11-25 10:53
CSR

Három éven át megemelt összeggel a Provident Pénzügyi Zrt. biztosítja a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) által megítélt szakmai elismerések pénzügyi keretét.

Az ünnepélyes aláírást megelőző sajtótájékoztatón Szöllősi György, az MSÚSZ, egyben a Puskás Nemzetközi Futball Alapítvány kuratóriumának elnöke kiemelte: jelképes, hogy épp az Aranycsapat Londonban aratott 6:3-as győzelmének évfordulóján kötik meg a megállapodást. Ez ugyanis vonatkozik az alapítvány által évente átadott díjra is, amely a "legnagyobb hatású sportriporteri teljesítményt" bemutató Szepesi György nevét viseli, akinek fontos szerepe volt a magyar és a nemzetközi sportújságíró szövetség (AIPS) helyreállításában az ötvenes évek viharai után.

"Ehhez az elismeréshez a nemzetközi tendenciáknak megfelelően minden évben pénzjutalom is jár, hiszen a kitüntetés nagyobb örömet szerez, ha a szakmai és erkölcsi elismerésen túl még pénzt is adnak hozzá. Az elmúlt években keresnünk kellett az adományozókat, a következő három, vagy talán öt évben is viszont biztonságban van az egyre nagyobb nívójú díj" - fogalmazott Szöllősi György.

Elárulta: az idén elhunyt Farkas József nevét viseli majd az operatőröknek és fotósoknak adható új kitüntetés.

Szirmák Botond, a Provident Pénzügyi Zrt. vezérigazgatója leszögezte: a londoni tőzsdén jegyzett brit cég számára fontos 3000 munkavállalójának egészsége. Egyben elmondta: az MSÚSZ legutóbbi díjátadója megható esemény volt számára, akkor vált meggyőződésévé, hogy a pénzügyi szervezetnek mellé kell állnia.

"Egy ország szurkol a magyar sikerekért, a sportújságíróknak pedig fantasztikusan nagy szerepük van abban, hogy ezt tolmácsolni tudják. Nehéz feladat, magas kvalitást igénylő, embert próbáló feladat" - hangsúlyozta. Hozzátette: bízik benne, hogy a jövőben megítélt díjak nagy magyar sportsikerek beszámolóit ismerik majd el.

Csisztu Zsuzsa, az MSÚSZ alelnöke kiemelte: a szervezet lényegesnek tartja, hogy a fontos hivatásnak tekintett szakma minőségi elismerését biztosítsa.

Megemlítette, a sportújságírás legnagyobb globális szakmai díját, az AIPS Sports Media Awardot februárban Budapesten adják át.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A Provident idei jótékonysági akciója
  Szirmák Botond globális felsővezetői pozícióban folytatja pályafutását
  Ismét Szirmák Botond a MOSZ elnöke
  Ötödszörre „szupermárka” a Provident
  Elismerték a Providentet
  Harmadszor díjazott a Provident
  Provident Társadalmi Hasznosság Díj harmadszor
  Elismerés a Providentnek

További hírek ebben a kategóriában

Az AVON a Nőkért
Idén is plüsshódokkal gyűjt a Tű...
Elkezdődött a Magyar Vöröskeresz...
4 tipp a környezetbarát építkezé...