Hírek
22697 hír az adatbázisban
Pazarlásmentes, finom falatok (x)
Marketinginfo.hu - 2019-11-21 05:48
CSR

Manapság már mindenhonnan a környezettudatosság fontosságáról hallunk, nem véletlenül.

Pazarlással szennyezni a környezetünket nem nehéz feladat, hiszen már azzal is ezt tesszük, ha kétszer veszünk meg valamit, mert megfeledkezünk róla, hogy van már olyan otthon. Persze ha veszünk még egy csomag tésztát, vagy néhány plusz zöldséget, azzal még nem követünk el igazán nagy pazarlást, az élelmiszerek egyszer ígyis-úgyis felhasználásra kerülnek.

Azonban akkor, ha megmarad a belőlük készült vacsora, és a hét során egyre hátrébb kerül a hűtő polcán, több mint valószínű, hogy végül a kukában fogja végezni. Ez okozza azt az adatot is, hogy az Európai Unió 88 millió tonnányi élelmiszer hulladékjából 1,8 millió a miénk. A szemétmennyiségünk csökkentésének megkezdésére pedig már csupán néhány évünk maradt.

Lehet máshogy is!

A ruhák, használati tárgyak és kidobásra került ételek mennyisége ellen azonban tehetünk. Nem jelent különösebben nagy idő- és energiabefektetést, mégis ha egyre többen veszik át ezeket a szokásokat, az hatalmas változásokhoz vezethet.

Előbbi kettő esetében nem nehéz feladat változtatni. A használtruha boltok fénykorukat élik, hiszen egészen alacsony áron lehet bennük kincsekre lelni. Divatosan öltözködni már nem csak úgy lehet, ha a legmenőbb boltokban vásárolunk! Amelyik ruhadarabokat pedig nem hordjuk, azokat érdemes eladományozni, hogy új gazdát találhassanak.

Visszatérve a már emlegetett élelmiszer-pazarlásunkra, ezen a téren is könnyen lehet változtatni, minimális odafigyeléssel pedig a hűtő hátuljában sem marad majd soha olyan étel, amelyet ki kellene dobni.

Így törölheted ki az életedből az élelmiszer-pazarlást

Ahogy minden hosszú távú változást, ezt is érdemes kis lépésekben elkezdeni. Azért, hogy többé ne kelljen ételt kidobnod, jegyezd fel vagy egyszerűen tartsd észben, hogy kb. mekkora mennyiség fogy el az ételekből, és hogy az elkészítésükhöz miből mennyit használtál fel. Ha például egy egyszerű bolognai a vacsora, tudd, mennyi tésztát és húst ettetek meg, így következő alkalommal pont annyit tudsz készíteni, amennyi éppen elég ahhoz, hogy mindenki jóízűt falatozzon.

Vésztartalék pótlása

Mi kerülhet még az asztalra ebédre vagy vacsorára, amivel biztosan nem termelsz élelmiszer hulladékot? A legegyszerűbb, ha rendelsz néhány POLCZ üvegcsét, amelyekben finom házias ételek várnak rád. Ezek az ételek sokáig elállnak a polcon, és garantáltan minden üvegcsével jóllaksz.

Azokra a napokra is tökéletes megoldást jelentenek, amikor nem marad időd, vagy épp nincs kedved főzni, ráadásul a csomagolásuk is a környezetbarát anyagból készül, így ezekkel a termékekkel óvhatod bolygónkat is.

NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Az élelmiszerek tudatos felhasználása
  Gyanús vegyületek és E-számok a szervezetünkben
  Mit tudnak a magyarok az E-számokról?
  Mennyire félünk a tartósítószerektől, ízfokozóktól?
  Átláthatóbbá válik az EU-ban az élelmiszer-adalékok használata
  Az ételfestékek veszélyeire figyelmeztetnek a fogyasztóvédők

További hírek ebben a kategóriában

Az AVON a Nőkért
Idén is plüsshódokkal gyűjt a Tű...
Elkezdődött a Magyar Vöröskeresz...
4 tipp a környezetbarát építkezé...