Hírek
22112 hír az adatbázisban
Mitől lesz igazán finom a saláta? (x)
Marketinginfo.hu - 2019-11-21 05:35
PR

Talán a piacon vásárolt, természet által érlelt, friss alapanyagoktól? Netán a finom előkészítési folyamattól? Vagy a megfelelően összeválogatott fűszerektől?

Persze ezeknek is van közük hozzá - ráadásul nem kevés! -, ám amire én gondolok az a szeretet és a gondoskodás. Ez teszi igazán ínycsiklandóvá az adott ételt.

A titkos hozzávaló: a szeretet

Szokták mondani, hogy a nagymama vagy az édesanya főztjénél nincs is jobb a világon. Erre általában az a válasz, hogy: azért, mert az otthon ízei vannak benne és a titkos hozzávaló, a különleges adalék pedig a szeretet. Így van ez minden étel esetében - bárki is készíti.

A Zöldlevelecske Salátaműhelyben dolgozók is pontosan erre törekednek: hogy az étel iránti tisztelet és a vendégek iránti szeretet érezhető legyen a fogásokban és a légkörben is. Ehhez tökéletes helyszín a több mint 170 éves Kárász-ház, ahol a történelem összefonódik a kultúrával és a közösségi élettel.

Hiszen a bejárat feletti erkélyről mondott annak idején beszédet Kossuth Lajos, mintegy 60.000 embernek. Sőt, olyan hírességek is megfordultak a házban, mint Sissi hercegnő, aki talán maga is nagy rajongója volt a salátáknak.

Hogyan válogassuk össze az alapanyagokat?

Ha salátát készítünk, a friss salátalevelekkel sosem nyúlhatunk mellé. Legyen ez az alap, majd ehhez jönnek a megfelelő zöldségek és gyümölcsök. Sőt, akár hidegen sajtolt olajok, gabonafélék, sajtok és hüvelyesek is kerülhetnek a tányérra.

Készíthetsz például karfiolsalátát frissen pirított bacon, fokhagyma, majonéz, tejföl, illetve reszelt sajt és aprított metélőhagyma felhasználásával. Vagy párosíthatod a salátát spenóttal, mandarin- vagy narancsdarabokkal, mazsolával, aszalt áfonyával, kesudióval, dióval és sajtforgáccsal.

Persze a saláta maga nem minden esetben kötelező alapanyag, hiszen a kukoricasalátában például hűlt helyét találjuk csak. A hozzávalók között szerepel természetesen kukorica, paradicsom, feta, hagyma, bazsalikom és extra szűz olívaolaj.

Nemcsak zöldségekből lehet saláta

Persze a zöldségek mellett akár gyümölcsökből is készíthetünk bőségtálat. Íme egy tökéletes példa, amelynek alapanyagai: eper, áfonya, málna, kivi, narancs, alma, mangó, szőlő, mindezt pedig locsoljuk meg egy kis mézzel és narancslével.

Hát nem isteni?

Egy jól megálmodott zöldségsaláta akkor is szóba jöhet, ha valami édes után áhítozunk, de nem akarunk plusz kalóriát bevinni anélkül, hogy táplálna. Egy gyümölcssaláta bár nem túl kalóriaszegény a gyümölcscukor miatt, mégis szuper nasilehetőség, hiszen tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal.

A Zöldlevelecske Salátaműhely kínálatában számos saláta közül válogathatsz, de akár a sajátodat is összeállíthatod.




NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Tesco saláta nyert a tudatos vásárlóknál

További hírek ebben a kategóriában

A napkollektoros rendszerek sajá...
A biztonsági ajtók szerepe (x)
A legnépszerűbb kgfb-biztosítók ...
A Marketing Diamond Awards nevez...