Hírek
22817 hír az adatbázisban
Hajápolási tippek a téli hónapokra (x)
Marketinginfo.hu - 2019-11-21 04:29
Egészségmarketing

Csak tévhit vajon, hogy aki télen nem hord sapkát, annak gyorsabban kihullik a haja? Vajon tényleg idő előtti kopaszodást idéz elő, ha nem védi haját a téli hidegben?

Megéri sapkát hordani, még akkor is, ha alatta lelapul a frizura?

Valóban, télen a haj sapka nélkül védtelen a káros külső hatásokkal szemben, de a helyzet nem annyira drasztikus, hogy sapka viselése nélkül idejekorán búcsút mondhatna a frizurának. Viszont mindenképpen lényeges, hogy a hidegebb hónapokban a speciális igényeknek felelően ápolja és védje haját, hogy az télen is egészséges, fényes, erős tartású és dús maradhasson.

Miért "veszélyes" a tél a hajra nézve?

A szezonális hajhullás alapvetően természetesnek mondható, főleg amikor az egyik évszak felváltja a másikat. Mindaddig normálisnak tekinthető, amíg a kihullott szálak száma nem haladja meg a napi 100-nál többet.

A hullás valójában belső eredetű, így nem igaz, hogy amiatt hullik a haj, mert nem visel valaki sapkát, és ezért télen megfáznának a hajhagymái. Sokkal inkább a stressz, a felborult hormonháztartás, valamint az ásványi anyag és vitaminhiány az, ami előidézi a hajhullást.

Ellenben a sapka viselése már annál nagyobb problémákat tud okozni a hajkorona számára, főleg az alapvetően zsírosodásra hajlamos típusnak. Ugyanis beszorítva a sapka alá lelapul, tartását veszti, és a zsírosodása is csak fokozódhat. Sapka nélkül inkább a száraz hajtípusú nők vannak nagyobb veszélynek kitéve, ugyanis az alacsony páratartalom miatt az alapvetően száraz frizura még szárazabbá válhat.

Téli ápolás

A hideg időszakban különösen nagy támogatást jelentenek a haj számára a Helia-D Regenero termékcsalád hajápoló termékei, amelyek a 26 gyógynövényt tartalmazó Regenero komplexnek köszönhetően védik és erősítik a szálakat. Az összetevők ugyanis egymás hatását csak tovább fokozzák, így a nagycsalán, körömvirág, kamilla, diólevél, csipkebogyó, édeskömény, mezei zsurló és rozmaring együttesen csodát tesznek a hajkoronával.

A Helia-D Regenero Hajerősítő sampon minden típus számára megfelelő lehet, de különösen ajánlott erősebb korpásodás, zsírosodás és hajhullás esetén. A Regenero Koffein sampon pedig segít a növekedés fokozásában.

A termékcsaládba tartozó eszenciák további extra támogatást biztosítanak az igénybe vett frizura számára, hatásukat ugyanis közvetlenül a hajhagymáknál fejtik ki. Használja akár esténként 8-12 héten át, ujjbegyével a fejbőrbe masszírozva.

Emellett fontos, hogy betartsa az alapvető hajápolási szokásokat, úgy mint rendszeres tisztítás, nem túl forró levegővel történő szárítás.

Hátradőlni azonban még akkor sem szabad, ha a hajhullás mérséklődött, a hajhagymák megerősödtek és újra működésbe lendültek. Heti 2-3 alkalommal továbbra is érdemes használni a Hajhullási elleni Regeneráló eszenciát. Ezáltal ugyanis kivédhető, hogy a következő évszak beköszöntekor újra visszatérjen a fokozottabb hajvesztés.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Meddig tart a hajbeültetés hatása? Most kiderül (x)
  A pálmák aranya (x)
  Hogyan kezelhető a hajhullás? (x)
  P&G az újrahasznosítás és fenntarthatóság területén
  Bírság az Alpecin hirdetésekért
  Győzött a személyre szabott hajápolás
  Márkatörténet: Schwarzkopf
  Luxus vonalon erősít a P&G

További hírek ebben a kategóriában

Részletes útmutató a kutyák glut...
Miért jó sport a kamaszoknak a b...
Szívni vagy párologtatni? Melyik...
Hogyan sminkelj nyáron? (x)