Hírek
23200 hír az adatbázisban
A biztonsági ajtók szerepe (x)
Marketinginfo.hu - 2019-11-19 09:48
PR

A biztonság szót gyakran használjuk a mindennapi köznyelvben. Ám amilyen egyszerűnek tűnik az értelmezése, ugyanakkor nehéz definiálni, hiszen életünk szerves részének elengedhetetlen hozzátartozója.

A biztonság a kiegyensúlyozott élet alapfeltétele. Hétköznapi emberként talán legfontosabb számunkra a családunk, magánéletünk és ingóságaink védelme.
Lakásunk védelme szempontjából szem előtt kell tartanunk a nyílászárók minőségét, hiszen egy jó biztonsági ajtó nemcsak a betörőktől véd meg, hanem a tűz terjedését is meggátolhatja.

A biztonságos ajtók

Ajtóvásárlás tervezésekor elsődleges kérdésként merül fel, hogy milyen anyagból legyen új bejáratunk. A hagyományosan fából készült nyílászárók könnyedén befeszíthetők, míg a fémből készült ajtók nehézséget okoznak a besurranó tolvajoknak. Ma már kiválóan ötvözhetők a különböző technikák, melyeknek köszönhetően a legbiztonságosabbnak mondható fémből készült ajtók fa vagy műanyag burkolattal is megvásárolhatók. Így ajtóink nemcsak megbízhatóak lesznek a külső hatásokkal szemben, hanem ízlésesek is.

A biztonságos zár

A zárra mindig kellő figyelmet kell fordítani. De milyen is a jó zár? Egy jó minőségű ajtózárral számos támadás kivédhető.
Zárbetét: nevezhetjük hengerzárbetétnek vagy cilinderbetétnek. Az ajtónak az a része, ahová a kulcsot bedugjuk, vagyis ezek azok az alkatrészek, melyeket a zárbetét működtet, és természetesen ezek felelnek az ajtó zárásáért is.

A zárbetét anyaga alapján megtalálható a piacon rézből, nikkelből, krómból készült kivitelek, de léteznek az úgynevezett újezüst anyagból készült típusok is, melyek a réz, a nikkel és a cink ötvözetei.

A zárbetéteket alakjuk szerint is csoportosíthatjuk, az Európában használatos profilt "europrofilnak" is nevezik. A legbiztonságosabb fajták a többcsapos, lamellás szerkezetek.

Hő- és hangszigetelés

A betolakodók elleni védelem mellett fontos szempont a hangszigetelés, az energiatakarékosság és a tűzvédelem is. A tűzgátló beltéri ajtók számos kiegészítővel felszerelhetők, melyek segítségével tovább növelhető a tűzbiztonság elleni védelem. Az esztétikum mellett fontos, hogy saját igényeinknek és ízlésünknek megfelelően egyedi igényekre is legyártathatók a különböző típusú ajtók a biztonsági szempontok alapján.
Az Unisec által forgalmazott ajtók megfelelnek az ENV:1627:2000 szabványnak, melynek köszönhetően biztosított a nyílászárók megfelelő áttörés és áthatolás elleni védelmük. Érdemes szétnézni az Unisec honlapján mielőtt új ajtó beszerelése előtt állunk.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Itt a megoldás, ha megbízható kamerát szeretne! (x)
  Fokozza otthona kényelmét redőnyökkel és kiegészítőkkel! (x)
  Miről ismerhető fel egy luxuskategóriás bejárati ajtó? (x)
  Segítség! Nem tudom bezárni az ajtót! (x)
  A beltéri ajtók esetében is fontos a tervezés! (x)
  Új redőnyt szeretnél? Segítünk még a régit is leszedni! (x)
  Három tényező, amivel megnehezíthető a betörők dolga (x)
  Hangsúly a megelőzésen: biztonságos bejárat (x)
  Hogyan fokozhatjuk a motorikus nyílászárók előnyeit?

További hírek ebben a kategóriában

Mi lehet az olasz párlatok népsz...
Hogyan gondoskodj az idős kutyád...
Ezért érdemes etetőhajót vásárol...
Itt a megoldás, ha megbízható ka...