Hírek
22459 hír az adatbázisban
Környezetbarát mosószerek
Marketinginfo.hu - 2019-10-18 11:12
CSR

A 21. század egyik legnagyobb kihívása az, hogy úgy használjuk a bolygónkat, hogy minél kevésbé hagyjunk magunk után ökológiai lábnyomot.

Ahogyan a híres környezetvédelmi aktivista, David Brower megfogalmazta: "A Földet nem apáinktól örököltük, hanem unokáinktól kaptuk kölcsön." Ennek megfelelően vigyáznunk kell rá, hogy ne egy lestrapált, kizsigerelt sárgolyót adjunk át a gyerekeinknek.

A fenntarthatóság és a környezetvédelem érdekében egy kis odafigyeléssel Ön is sokat tehet. Gyűjtse szelektíven a szemetet, kerülje a műanyag használatát, illetve a háztartási szintetikus tisztítószereket cserélje környezetbarát változatra.

Öko-háztartás


Spórolni a vízzel vagy árammal. Tömegközlekedéssel utazni vagy biciklizni autózás helyett. Másodkézből vásárolni. Kevesebb csomagolt árut venni. Újrahasznosítani vagy felújítani. Zöld tisztítószerekre váltani, és amit lehet, házilag elkészíteni. Csak néhány tipp, amivel az Ön háztartása is egyre inkább ökotudatossá válhat, és ami Önnek semmibe sem kerül, a bolygónak viszont nagyon sokat jelent.

Ha a háztartás kerül szóba, elsőként jut eszünkbe a takarítás és a mosás. Az ehhez használt mesterséges tisztítószerek viszont szennyezik a környezetet, ezért próbáljuk meg leváltani ezeket. Felelősek vagyunk a Földért, és környezettudatosan élni nem teljesíthetetlen kihívás.

Az agyon reklámozott termékek helyett használjon olyan, a háztartásban is előforduló anyagokat, mint például az ecet, citromsav, só, szódabikarbóna, bórax vagy alkohol. Ezek mind kiválóan tisztítanak és fertőtlenítenek, ugyanakkor környezetbarát szerek.
Környezetkímélő mosószer készítése házilag

A boltokban és drogériákban kapható mosószerek többsége kifejezetten környezetszennyező és egészségügyi kockázatot jelentő alapanyagokból készülnek. A szintetikus összetevők a ruha szövet szálai között maradva komoly allergiás reakciót válthatnak ki az arra érzékenyek esetében. Arról nem is beszélve, hogy ezek a termékek drágák is.

Emiatt érdemes kipróbálni, hogyan helyettesíthetők a különböző mosógélek és mosóporok. Néhány alapanyag felhasználásával akár mi magunk is készíthetünk természetes mosószert. Mosószappan, szódabikarbóna, mosószóda és víz segítségével több liternyi folyékony mosószert kaphatunk, ami ugyanolyan hatékony, azonban vegyszermentes, bio és bőrbarát, valamint olcsóbb és gazdaságosabb is. Illóolajok hozzáadásával pedig a kellemes illat is garantált.

A Bioforce-nál környezetkímélő mosószer is elérhető, ha nem akar bíbelődni az elkészítésével. Ezek a termékek mind biológiailag lebomló, természetes növényi összetevőkből készülnek. Alapanyagaiknak köszönhetően kismama- és bababarát mind, hiszen vegyszermentesek, mégis kíméletesen és hatékonyan távolítanak el bármilyen foltot.

(x)NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  40 millió liter öblítőt locsolunk ruháinkra egy évben
  Vásárlói vélemények a prémium termékekről
  Belép a mosószerek piacára az Unilever
  Illegális mosószerüzemet számoltak fel Nyíregyházán
  Hatszáz flakon hamis mosószert talált a NAV
  Öko-webáruház indult
  Az erdőkért akciózótt a Persil és a Tesco
  Mosószer-hamisító üzemet találtak a magyar vámosok

További hírek ebben a kategóriában

Segítség a járvány alatt a Coca-...
P&G: több mint 150 raklap termék...
A Vodafone is csatlakozott a Glo...
Mindent az OEKO-TEX 100 minősíté...