Hírek
22945 hír az adatbázisban
ÚJABB MAGYAR ATOMENERGETIKAI EXPORT-SIKER
Marketinginfo.hu - 2019-10-14 08:10
PR

Ganz EEG Kft. 4 db szivattyút szállított le a Leningrád-II Atomerőmű 2. blokkja részére.

Ez az esemény abban is kapcsolódik Magyarországhoz, hogy az oroszországi atomerőmű most épülő 2. blokkja a Paks-2 erőmű referencia-blokkja és prototípusa is. A most szállított keringetőszivattyúk teljesítménye egyenként 45.000 m³/óra, súlyuk elektromotor nélkül egyenként 30 tonna.

A budapesti Ganz EEG Kft. erőművi szivattyúk és turbinák fejlesztésével és gyártásával foglakozik. 2016-ban az orosz Rosatom atomenergetikai cégcsoport 100%-os tulajdonrészt szerzett a cégben, így Ganz EEG Kft. bekerült a Rosatom oroszországi és harmadik országbeli épülő erőműveinek beszállítói körébe.

A most befejezett szállítás a cég számára jelentős, de nem az egyetlen ilyen léptékű projekt. Az utóbbi években a vállalat megrendelési állománya folyamatosan nőtt és elérte a 85 millió eurót, ami teljes leterheltséget biztosít a az elkövetkezendő 5 évben a cég gyártókapacitása részére.

Ganz EEG Kft. fontosabb jelenlegi projektjei között szerepel szivattyúk szállítása az indiai Kudankulam atomerőmű 4 épülő blokkja számára, a bangladesi Ruppur erőmű 2 blokkja, az egyiptomi El-Dabaa erőmű 4 blokkja és a finnországi Hanhikivi erőmű 1 épülő blokkja számára.

Emellett a cég a Paksi Atomerőmű 5. és 6. blokkjának építésében is jelentős megrendelésekre számít. A cég másik jelentős üzletága kis teljesítményű turbinák gyártása - jelenleg is 3 Kaplan-turbina van gyártásban az orosz RusHydro hidroenergetikai cég számára.

2019. tavaszán Ganz EEG Kft. anyavállalata a vezetőség leváltásáról döntött, hogy biztosítsa a stratégiai projektek minőségi és időbeli követelményeinek a teljesítését.
A vezetőség leváltása az első lépése annak a fejlesztési programnak, melyet Rosatom a magyar cégben tervez megvalósítani. A program feltételezi az üzem korszerűsítését, a hatékonyság növelését, a munkahelyek számának növelését, a gyártási minőség további javítását - a program célja Ganz EEG Kft. nemzetközi tevékenységének további bővítése.

(x)NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Háztartási szivattyúkkal könnyedén láthatjuk el kertünket vízzel, vagy mozgathatjuk el onnan (x)
  Megjelent a Magyar Mozdonygyártás Nagykönyve
  'A nukleáris energia használata nélkül a klímacélok elérése lehetetlen'
  Exportfejlesztési pályázati programot hirdet a KKM
  A Ruszatom Szerviz képviselet Magyarországon
  Az MVM Paksi Atomerőmű Nemzetközi Minőség-Innováció 2017 díjat nyert
  Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. alkotótábort szervez
  Utoljára vehetik kézbe a paksi blokkok irányítását a fesztiválozók

További hírek ebben a kategóriában

Fokozza otthona kényelmét redőny...
A rejtőzködő ellenség: milyen él...
2023-ban is folytatja fejlesztés...
Mindig válasszunk megfelelő csis...