Hírek
22799 hír az adatbázisban
Kémiai hámlasztás a szebb és egészségesebb bőrért
Marketinginfo.hu - 2019-09-20 17:09
Egészségmarketing

Problémás bőrfelszín, kialakuló pattanások és mitesszerek nem csak a tinédzserek mindennapjait nehezítik meg.

Rengetegen nyúlnak a gyógyszeres kezelés eszközéhez annak érdekében, hogy megszabaduljanak a problémától, azonban csak hozzá kellene segíteni a bőrt a megújuláshoz. Ahogyan a felső hámréteg elhal és kicserélődik, a gyulladás és a baktériumok száma csökken, a bőr gyógyulni kezd.

Mit kell tudni a hámlasztásról?

A kémiai hámlasztás elsőre félelmetesnek tűnhet, mivel a szakemberek savat ecsetelnek a hámlasztani kívánt bőrfelszínre. Azonban ezzel nem tesznek kárt az arcbőrön, sőt elősegítik a felső hámréteg sejtjeinek elhalását és leválását, valamint az új sejtek beépülését. Ezen folyamat következményeképpen a bőr megújul, felszíne rugalmas, sima és egyenletes lesz.

Abban az esetben is érdemes elgondolkoznod a kémiai hámlasztáson, ha nem rendelkezel a felsorolt problémákkal. A bőrnek is szüksége van a megújulásra, így évente 2 alkalommal ajánlott a "méregtelenítés".

Amennyiben már régóta küszködsz a pattanásokkal, esetleg az apróbb hegek, ráncok eltüntetésén gondolkozol, vagy egyszerűen csak szeretnéd felfrissíteni és tónusossá tenni bőrödet, érdemes kipróbálnod a kémiai hámlasztást. Azonban a módszer csak és kizárólag őszi hónapoktól tavaszig alkalmazható, mivel nyáron a magas UV-sugárzás miatt nem lehet a bőrt ekkora kockázatnak kitenni. Az említett időszakban is kötelező a magas faktorszámú fényvédő krémek használata a kezelés előtt, valamint a kezelést követően legalább 6 hétig.

A hámlasztás típusai

A hámlasztásnak két altípusa ismert: létezik a felületes és a mély hámlasztás, mely legalapvetőbb különbsége a sav milyenségében rejlik. Felületes hámlasztásnál a bőr szinte észrevétlenül, porszerűen válik le. Nagyobb probléma esetén, mikor mélyhámlasztásra van szükség, akkor figyelhetjük meg az összefüggő hámleválást, melyet a bőr mélyebb rétegeibe juttatott sav eredményez. Ebben az esetben érdemes otthon maradni, mivel pár napig a hámlás erőteljesebb.

A kezelés általánosságban 40 percig tart, mely idő alatt a bőr zsírtalanítását és a hámlasztó anyag felvitelét követően várni kell a hatás kifejtésére. A kezelés nem jár kifejezett fájdalommal, enyhe égő érzés tapasztalható.

A kezelés hatására a bőr megújul, mely jeleit már az első beavatkozás után észlelni fogod, azonban a hosszú távú eredmény elérése érdekében érdemes a felületes hámlasztást legalább 4 alkalommal, míg a mélyhámlasztást legalább 2 alkalommal alkalmazni. A kezelést a várt hatás elérése érdekében érdemes végigcsinálni, és ezzel egy időben az orvos által ajánlott kozmetikumokot alkalmazni.

Amennyiben már régóta küszködsz különböző bőrproblémákkal vagy csak szeretnéd, ha bőröd fellélegezne, akkor érdemes megnézned a Varga Esztétika szépítő szolgáltatásait!

(x)NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Évente ötmilliárdért küzdünk az öregedés ellen
  A bőr pH-értékének mérése L'Oréal-lal
  Nincs kockázata a bőrön keresztüli hormonpótlásnak
  A világ első okos arctisztítója megérkezett

További hírek ebben a kategóriában

Kép: douglas.hu Hogyan sminkelj nyáron? (x)
2022-07-11 11:25
Védekezzünk hatékonyan az élőskö...
Hogyan mérsékelhető természetes ...
A megfelelő tisztítószerek kivál...
Mi az, amit a porcelán héjról tu...