Hírek
22434 hír az adatbázisban
Az alábbi 7 dolgot biztosan megteszed a második gyereknél (x)
Marketinginfo.hu - 2019-09-20 11:52
PR

Ha már két kisgyerkőc boldog anyukája vagy, akkor biztos a sok jó tapasztalod mellett akad néhány rossz is.

A fogadalmakat, amiket az első gyermek után megfogadtál, hogy mégegyszer ugyanazt a hibát nem fogod elkövetni, nagyon nehéz megtartani.

Sok édesanya elhiszi, hogy a második gyereknél minden tökéletes lesz, mert van már tapasztalata, már nem fogja ugyanazokat a hibákat elkövetni, mint az elsőnél. Hibák, amiket az első gyermek nevelése után is biztosan el fogsz követni a másodiknál is.

1. Összekevered a nevüket

Biztos mindenki tapasztalt már ilyet, akár a családjában, akár az utcán sétálva, ha ezt hallva elborzadtál, hidd el, amikor veled történik meg, akkor még jobban el fogsz, és rájössz, hogy ez mindenkivel előfordul.

2. A tökéletesen összekészített sétálós csomag már a múlté

Míg az első gyermeknél csak egy gyermekről kell tudnod tökéletesen gondoskodni, akkor az tűnik nehéz feladatnak. A második gyerek megszületésével már nem fogod érteni, hogy mi okozott az elsőnél akkora nehézséget, hisz az akkor gyalog galopp volt.

Az első gyermeknél még szépen összekészített csomagok várják, hogy útra keljetek, pelenka, popsitörlő, bébiétel, víz, pár váltás ruha, akár cumi és sok egyéb más, amire a picinek épp szüksége van. A másodiknál már örülsz, ha nem hagysz otthon valamit, mivel két különböző igényű gyermeknek kell pakolnod.

3. Kis kosz nem kosz

Az első gyermeknél még mindenki számára a legfontosabb a tisztaság és a higiénia. Mindenki törekszik a tökéletességre, minden fertőtlenítve van, inkább duplán, mint egyszer sem. A második gyermek megszületésénél mindenkiben tudatosul, hogy minden étkezés után nem mehet a porszívó, ezért inkább csak minden nap végén vagy minden reggel egyszer lesz porszívózva, két porszívózás között a morzsák a padlón teljesen normális jelenség.

4. A második gyermek megszületésével már nem fog zavarni, ha idegenek tapizzák

Az első gyermeknél az összes anyukának felmegy a pumpája, amikor egy idegen kéz meg szeretné érinte egyszem gyermekét, főként a baktériumoktól tartva, de talán a legjobb kifejezés az, hogy a sterilizáció maximális megtartása a cél.

A második gyerek érkeztével már a szomszéd néni jelenléte is megváltás, mert ő végre egy felnőtt, akivel értelmes mondatokat lehet váltani, és nem csak gügyögni lehet vele.

5. Rájössz, hogy a türelem is lehet véges

Első gyermekkel általában a szülők nagy része a megtestesült "nyugalom szigete". A második gyermek megérkeztével kezded megérteni azokat az anyukákat, akiket korábban hallottál, hogy a gyermekükkel felemelik a hangjukat.

6. Kézfertőtlenítés

Minden táskában van legalább egy elrejtve, mert sosem lehet tudni, mikor és hol leselkednek ránk baktériumok milliói, csak arra várva, hogy megtámadják ártatlan kis gyermekünket.

A második gyermek érkeztével alább fogod adni, egyrészt mert rájössz, hogy közel sem olyan hasznos, mint gondoltad, másfelől pedig erősödjön csak a gyermek immunrendszere, találkozzon csak bacikkal, minél hamarabb, annál jobb alapon.

7. Egyre több haszontalan dologból fogsz kettőt venni

Minden és mindenki azt sugallja, hogy meg kell tanítani osztozkodni a gyermekeket, főleg a testvéreket. Ezt pont az első üzlet közepén visítós "nekem is kell" után fogod feladni, amikor csak nyugalomra vágysz.

Ha még több vicces cikket olvasnál a gyerekneveléssel kapcsolatban, keresd a Filter oldalát!
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Utazás a járókával - tippek kisgyerekkel utazóknak (x)
  Virtuális kölyökkutya segít a gyerekeknek megismerni Magyarországot
  Az okostelefon nyomkodásával a minőségi időt vesszük el a gyerekektől
  A Rama új filmje a gyerekkori álmokért
  Braille-építőkockák a Legotól
  Az MNB a hátrányos szociális helyzetű gyerekekért
  Inkább zsebpénzt, mint bankszámlát kapnak a magyar gyerekek
  Influencer marketing blog a Morpho-tól
  Vicces plakátok, csak Snapchat-osoknak

További hírek ebben a kategóriában

A defekttűrő gumiabroncs alkalma...
Mit jelent a sous vide, és miért...
Ezért bizonyulhat előnyösnek a h...
Sikeres női vállalkozásokat, női...