Hírek
23465 hír az adatbázisban
A SHARE NOW Münchenben
Médiainfó - www.mediainfo.hu - 2019-09-05 09:16
Mobilmarketing

A SHARE NOW autómegosztó szolgáltatás kétszeresére növeli Münchenben.

2019 végére a BMW Group és a Daimler AG közös vállalkozásaként működtetett SHARE NOW autómegosztó szolgáltatás 1 100 új járműtöltő ponttal és 200 darab zéró emissziójú gépkocsival ad lendületet Münchenben a károsanyag-kibocsátástól mentes mobilitás térnyerésének.

München egészségügyi- és környezetvédelmi minisztériuma, a BMW Group és a SHARE NOW autómegosztó szolgáltatás közösen ad újabb lendületet a Bajorország fővárosában elérhető elektromos mobilitás térnyerésének. Az együttműködés kibővítését egy 2019. szeptember 3-án kelt megállapodási nyilatkozat foglalja keretbe, mialatt a BMW Group és a Daimler AG közös vállalkozásaként ez év elején útnak indított SHARE NOW autómegosztó szolgáltatás jelentős mértékben növeli tisztán elektromos meghajtású járműflottáját: 2019 végére a SHARE NOW ügyfelei számára összesen 200 darab BMW i3 tisztán elektromos prémium kompakt válik elérhetővé München utcáin.

Az iránymutató fejlesztések célja, hogy a müncheni levegő tisztaságának javítása érdekében felgyorsítsák a hosszú távon fenntartható mobilitás térnyerését. 2020-ra München a már meglévő 460 közterületi járműtöltő oszlop mellé további 550 darabot létesít, a jelenleg elérhető 920 járműtöltő ponthoz így hamarosan további 1 100 társul. Jövő év végéig ezeket plusz 1 655 járműtöltő ponttal egészítik ki, amelyek lakóházak aljában, köztereken és parkolókban várják majd a SHARE NOW autómegosztó szolgáltatás ügyfeleit, miközben privát szolgáltatók további több mint 400 járműtöltő pont telepítését tervezik München közterületein.

München és a BMW Group irányt mutat a mobilitás jövőjébe

"Városunkban a hosszú távon fenntartható mobilitásra való átállás kulcsa az elektromos mobilitásban rejlik. A légszennyezettség visszaszorítása, az emberek egészségének védelme és az éghajlatváltozás lassítása érdekében, ahol csak lehet, károsanyag-kibocsátástól mentes járművekkel kell közlekednünk. Csak így érhetjük el környezetvédelmi céljainkat. A hosszú távon fenntartható mobilitásra való átállás terén mindeközben a hálózatról tölthető autók élhető megoszthatósága és a tömegközlekedés kiterjesztése is kulcsfontosságú kérdés. Csak e kettő harmonikus egyesítésével lehet csökkenteni a lakosság sajátautó-igényét úgy, hogy megőrizzük mobilitási szabadságunkat. Mindig is azt vallottam, hogy nem szigorításokkal és tiltásokkal kell utat mutatni az embereknek, hanem kreatív lehetőségeket kell kínálni arra, hogy megváltoztassák szokásaikat. Ezért is támogatjuk annyira a zéró emissziójú elektromos mobilitás térnyerését" - fogalmazott Stephanie Jacobs, München környezetvédelmi biztosa.

"A modellpaletta elektromos meghajtással történő fejlesztése központi stratégiai cél a BMW Group számára, így az eredetileg tervezettnél két évvel korábban, már 2023-ra huszonöt tagúra bővítjük fel hálózatról tölthető portfóliónkat. Meghatározó piaci szereplőként látjuk magunkat a nagyvárosokat gyötrő jövőbeni kihívások megoldása terén, a müncheni egészségügyi- és környezetvédelmi minisztériummal kidolgozott együttműködéshez hasonló, iránymutató partnerségek pedig stratégiai szempontból is kimagasló jelentőségűek. A SHARE NOW autómegosztó szolgáltatás tisztán elektromos meghajtású járműflottájának négy hónapon belül véghezvitt megduplázása csupán az első lépés. Készen állunk a folytatásra" - tette hozzá Peter Schwarzenbauer, aki a BMW AG igazgatótanácsának tagjaként a vállalatcsoport elektromos mobilitásra koncentráló stratégiai döntéseit koordinálja.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Mercedes-Benzekkel bővül a Mol Limo flottája
  Egyesítheti autómegosztó szolgáltatását a BMW és a Daimler
  Autómegosztó szolgáltatást indított a Mol
  Autómegosztó startupba fektet a Toyota
  Így készül a jövőre a Ford

További hírek ebben a kategóriában

Új ingyenes applikáció segíti az...
Tippek profi Instagram Storykhoz...
Mi mindenre hasznosíthatók a mod...
Megfontolandó dolgok telefonszer...