Hírek
22232 hír az adatbázisban
Két készülék típus: aligner és belső fogszabályozó. Hogy melyiket válassza? Segítünk! (x)
Marketinginfo.hu - 2019-08-26 10:29
Egészségmarketing

Fogaink, akárcsak testünk többi része, igényli az odafigyelést, hiszen egészen életünk végéig elkísérhetnek akár.

Ehhez persze arra van szükség, hogy alaposan tisztítsuk, védjük és ápoljuk őket. Természetesen van olyan része is a fogápolásnak, amelyet mi magunk nem tudunk megoldani. Van, hogy szükséges némi professzionális fogszabályozás ahhoz, hogy fogsorunk elérhesse a kifogástalan szintet.

Miért hasznosak a fogszabályozók?

Természetesen az eszköz neve beszédes: rendbeszedi a rakoncátlanul álló fogakat. A fogszabályozók szerepe persze nem ennyire egyszerű, sokkal összetettebb, többrétű. Sokak fejében a fogorvos egy rém, egy horrorfilmbe illő alak, a fogszabályozók pedig a kínzóeszközeik.

Pedig a valóság nem ennyire sötét, sőt. Ezek a készülékek napjainkban, hála a modern technológiának, egyre precízebbek és kevesebb fájdalommal járnak, ráadásul egészen szolid külsőt is kaptak, így akár a legkomolyabb üzletemberek is segítségül hívhatják erejüket.

A fogszabályozó készülék könnyedén csökkentheti akár a maradandó fogak elvesztésének esélyét is, vagy akár a beszédhibák korrigálásában is szerepet kaphatnak.

A mai fogszabályozók, ahogyan azt már említettük néhány sorral feljebb is, már nem olyanok, mint régen. Tulajdonképpen a fogak rendbetételének már látszódnia sem kell, hiszen már léteznek láthatatlan fogszabályozók.

Ezek az eszközök rejtve maradnak minden kíváncsi szem elől, ráadásul létezik kivehető és állandó verziója is, akárcsak a külső társaiknak, persze azt, hogy kinek melyiket kell használnia, az orvosok szakértelmére kell bízni.

A Csiki Fogszabályozásnál modern technikát használnak. Ez pedig abban is megnyilvánul, hogy a belső fogszabályozót itt már felváltotta az aligner verzió, ami ugyanolyan hatékony, és sokkal kíméletesebben végzi el a változtatást a fogakon.

Az aligner fogszabályozók

Alignernek hívjuk azokat a fogszabályozókat, amelyek a láthatatlan fogszabályozók közé sorolhatóak. Mélyhúzott sín típusúaknak is nevezhetjük őket.

Pozitívumai közé tartozik, hogy akár már kisgyermekek számára is megoldást jelenthet egy szabálytalan fogsor helyreállításakor. Ezeket a készülékeket kisebb szabálytalanságok kijavítására szokták leginkább alkalmazni. Kivehetőek, és csupán a fogakon helyezkednek el, és mivel átlátszó, alig lehet észrevenni.

Röviden az alignerekről:
 
  • kis és közepes eltérések kezelésére alkalmas,
  • 4-6 hetente szükséges eljárni a kontrollokra,
  • a kezelés kb. 12-24 hónapig tart,
  • az étkezéseken kívül mindig hordani kell.


A belső fogszabályozók

Ez az a folygaszabályozó, amelynek létezéséről mindaddig nem tud senki a pánciensen kívül, amíg ő maga el nem árulja, ugyanis ennyire láthatatlanok. Működési elve leginkább a külső rögzített fogszabályozókéhoz hasonlít.

Mit kell tudni röviden a belső fogszabályozókról?
 
  • kb. 2-4 hónappal kell tovább hordani, mint külső társát,
  • a teljes kezelés kb. 18-24 hónap,
  • bármilyen típusú szabálytalanság orvosolható velük,
  • kb. két hét egészen megszokni a viselésüket.


Fogszabályozóra lenne szüksége?

Bátran keresse fel a Csiki Fogszabályozás munkatársait, akik a legmodernebb technológiákkal a lehető leghamarabb végeznek el minden szükséges beavatkozást.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      

További hírek ebben a kategóriában

A túlsúly és a mozgáshiányos éle...
Kevesebb hús, több zöldség (x)
Korszerű biobankot alakítanak ki...
Az AI segíti a szívelégtelenségb...