Hírek
22766 hír az adatbázisban
A villanykapcsolók evolúciója
Marketinginfo.hu - 2019-07-26 10:06
PR

Napjainkban rendkívül széles a választék a fényforrások területén. Az eszközöket működtető kapcsolók mégis sokkal kevesebb figyelmet kapnak. A gyártók a kapcsolóinak szín és formavilága nagyon hasonló.

A trend és a fejlődés azonban a villanykapcsolókat is utolérte. A kínálatuk egyre változatosabbnak és színesebbnek mondható. Sőt, a kapcsolók egyéb funkciók beépítésének a terén is fejlődnek. A gyártók egymást próbálják felülmúlni.

A kapcsolók formavilága

A különböző formák változatos színekkel jelentkeznek. Szögletes, lekerekített, kerek és domború megjelenésű is található közöttük. A kapcsolók szinte már gyönyörűek, akár dizájnelemnek is nevezhetjük őket. Ettől függetlenül természetesen a funkciójukat, amelyre tervezték, tökéletesen betöltik.

A kapcsolók anyaga

A kapcsolók tekintetében az anyaghasználat is megújult. A megszokott műanyagok mellett különlegességek is megjelentek. Így már lehet találni fa, bőr, üveg vagy különböző nemesfémek, de porcelánnal, kristállyal ékesített kiviteleket is. Az új anyagok használatának köszönhetően a kapcsolók az unalmas, szükséges elemekből a stílus részévé váltak. A kapcsolók különböző anyagának köszönhetően kiválaszthatja az otthonához legjobban illő darabot.

Egyéb funkciók

Az említett versenyhelyzet a gyártók között a kapcsolók innovatív funkcionalitásán alapul. A mennyezeti lámpák működtetése mellett a kapcsolók tartalmazhatnak irányfényeket is. Ezek segítik és teszik biztonságossá a sötétben való tájékozódást és közlekedést.

Egyes kapcsolókon lehetőség van a fényerő szabályozásra is. Tehát segítségükkel az igényeinkhez szükséges fényerőre állíthatjuk a kapcsolót, amivel pluszban még energiamegtakarítást és ezzel fogyasztási költségcsökkentést is elérhetünk. Az energia optimalizálása, valamint a környezetvédelem érdekében jelentek meg a jelenlét- és a mozgásérzékelővel felszerelt termékcsaládok. A maximális kényelem biztosítására pedig a távirányítós vezérlést tették elérhetővé.

A Legrand cég hosszú ideje áll a kapcsoló gyártás és fejlesztés élvonalában. A kínálatuk csúcsát a Celiane termékcsalád alkotja. A legváltozatosabb színekben és formák felhasználásával rendkívül stílusos, de elérhető árú alternatívát kínálnak a műszaki igényeinkhez.

A kapcsolók fejlesztésének újabb lépcsőfokán a komplett rendszerek állnak. Ezeknek köszönhetően a legapróbb részletekig beállíthatjuk, a szokásainknak megfelelően optimalizálhatjuk otthonunk fényeit, és energiafelhasználási paramétereit is. A rendszerek kezelésében egyre jobban elterjednek a távoli eléréssel vezérelhető rendszerek.

Láthatjuk, hogy az egykori sima villanykapcsolók ma már sokkal többre hivatottak. A kapcsolók kiegészítő funkciója mellett a vezérelhetőség kapta a legnagyobb szerepet. Ma már nem nagy dolog a mobiltelefonunkkal vezérelni a kapcsolót. Hasznos megoldás, amikor már nincs kedvünk felkelni az ágyból. Vagy akkor, ha a balatoni nyaraláson eszünkbe jut, hogy felkapcsolva maradhatott a villany.


(x)NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Állandó fényforrás LED tablóval
  Fényforrás begyűjtését tervezi idén a Electro-Coord
  Fenntartható fényforrás afrikai otthonoknak

További hírek ebben a kategóriában

Forgalomnövelés bankkártya-elfog...
“Must have” női dara...
Miért fontos a csengő a biciklin...
A bérraktározás világa (x)
Értékesítő
A Műhelysor Kft. építőanyag kereskedelemmel foglalkozó cég értékesítő kollé...