Hírek
22818 hír az adatbázisban
A SimpliCity Fesztivál
Marketinginfo.hu - 2019-07-17 12:58
Egészségmarketing

A tavalyi sikeres fesztivál tapasztalataira támaszkodva 2019-ben is a népszerű nemzetközi trend hazai bemutatását tűztek ki célul a Messzelátó Egyesületben.

Fő téma az önkéntes egyszerűség (voluntary simplicity), avagy a minimalista életmód. Itthon is egyre jobban terjed a minimalizmus, melynek többezer követője vallja: a
"kevesebb több". 2019. október 4-5-én egy innovatív, elgondolkodtató, inspiráló, közösségi élményre épülő fesztiválon szeretnénk teret adni a találkozásoknak és összekapcsolni mindazokat, akik már maguk is elindultak az egyszerűsítés útján, és azokat, akik még csak vágynak az egyszerűségre.

Idén egy olyan témát választották, ami sokákat foglalkoztat: ez a digitális minimalizmus, vagyis online jelenlétünk hatása énképünkre, kapcsolatainkra, közösségeinkre. Valljuk, hogy akkor tudunk jó döntéseket hozni az online és offline térben egyaránt, ha ismerjük a mozgatórugóinkat, tudjuk, hogy mi az, ami valóban fontos számunkra, mi tölt fel, mennyi az elég. A fesztivál résztvevői izgalmas
workshopokon térképezhetik fel, hogy mi jelent valódi értéket számukra: lesz előadás a FOMO (félelem a lemaradástól) témában, arról, hogy mennyire technológiafüggő társadalomban élünk, de a digitális érzelemkifejezés lehetőségeit, az online ismerkedés témáit is körbejárják. Szó lesz a digitális függőségről és arról is, hogyan őrizzük meg egyensúlyunkat a digitális világban. Újdonság, hogy idén helyet
fog kapni a programok között a kortárs művészet, továbbá lesz kreatív alkotósarok is.

Akiket pedig az anyagi egyszerűség témája mozgat meg, praktikus minimalista tanácsokat kaphatnak, ha rendszerezni szeretnék otthonukat és megszabadulni a felesleges tárgyaktól.

Meghívják azokat a gondolkodókat, szakembereket, bloggereket, akik nemcsak beszélnek róla, hanem hétköznapjaik része a tudatos és egyszerű életmód. A fesztiválon személyes történeteket, példákat, praktikus tanácsokat hallhatunk arról, hogyan egyszerűsítsünk, lassítsunk, hogyan tehető teljesebbé az élet kevesebbel és hogyan legyünk egyszerűen jól.

A művészet, az alkotás, a játék, az evés-ivás sem maradhat ki egy felszabadító, örömteli életmódfesztivál kínálatából, amelyek szintén az egyszerűsítést segítik. Ezért lesz:
 
  • slam poetry,
  • utcai társasjáték,
  • egyszerűsítő ökopiactér,
  • minimalista büfé és ebéd,
  • improvizációs színház,
  • könyvcsere.(x)NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      

További hírek ebben a kategóriában

Részletes útmutató a kutyák glut...
Miért jó sport a kamaszoknak a b...
Szívni vagy párologtatni? Melyik...
Hogyan sminkelj nyáron? (x)