Hírek
23446 hír az adatbázisban
Az Ooops! márka paradigma
Marketinginfo.hu - 2019-07-12 14:32
Design

A ti:me Agency az Ooops! márka paradigma-váltó csomagolástervezésével nyert bronz díjat az A' Design Awardon.

A magyar tulajdonú Vajda-Papír Ooops! gyártói márkájának tervezett formabontó toalettpapír csomagolása közel egyéves fejlesztést követően került nevezésre - és díjazásra - a világ egyik meghatározó, mintegy 200 ország kreatívjait megmozgató nemzetközi design versenyén.

A ti:me Agency csapata a 15 éves szakmai múlttal rendelkező 2Republic Reklámügynökségből történő átalakulása után egyből kimagasló szakmai sikert ért el. Az A' Design Award & Competition packaging design (csomagolástervezés) kategóriájában szerzett bronz elismerés egyaránt szól az elmúlt évek tudatos Ooops! márkaépítéséről, és jól mutatja az ügynökség kezdeményező, kísérletező gondolkodásmódját is, miszerint bátran kavicsot mertek dobni egy commodity szegmens állóvizébe.

"Ha valami igazán újat akarsz létrehozni, célszerű törölni minden emléket. Mi is így tettünk. Nem brief alapján dolgoztunk, hanem a klasszikus terméktervező módszerekkel lépésről-lépésre teljesen az alapoktól mértük fel az aktuális igényeket. Céljaink között szerepelt az elvárható termékelőnyökön túli vásárlást befolyásoló tényezők megismerése, a környezettudatos gyártás optimalizálása és a rendelkezésre álló üzemi technológia maximális kihasználása. A kutatási eredményeinket egy design credoban foglaltuk össze, amely súlyozott szempontrendszer alapján jelölte ki a megvalósításra váró formatervezési- és grafikai feladatokat" - nyilatkozta Kollmann Áron, a ti:me Agency ügyvezető igazgatója.

A négy hónapig tartó kutatás alapján világosan kirajzolódott néhány új piaci igény: a belső papírcső (duda) nélküli, de a megszokottnál akár 3x hosszabb papírral rendelkező tekercsek létrehozása. A felhasználók visszajelzései alapján jöttek létre a hagyományos toalettpapírok csomagolásától eltérő grafikai tervek is, hogy ne legyen "ciki" hazavinni a terméket. Legyen multifunkcionális a csomagolás, növelve az élettartamot, hiszen az új Ooops! innovatív termékfejlesztési víziója többek közt fürdőszobai tárolóként is újjáéledhet! Mindezek tükrében jött létre a méretre a lehető legkisebb, intenzív színpárokra épülő, vizuális világú csomagolás, benne mindössze 3 tekercsbe sűrített - átlagosan 9 tekercsnek megfelelő -, prémium minőségű toalettpapírral, amely az Ooops! USE nevet viseli.

"A Vajda-Papír vonzódik az egyediséget adó innovációkhoz és tudatosan kutatja azokat. Fő gyártói márkánkkal, az Ooops!-szal pedig egyre több környezettudatos, új ötletek és fejlesztések iránt elkötelezett higiéniai termékhasználó figyelmét szeretnénk felkelteni márkánk és vállalatunk iránt. Ügynökségünk, a ti:me Agency csapata sok évnyi együttműködésünk után már pontosan érzi, hogy üdvözöljük és minden erőnkkel támogatjuk a proaktív kezdeményezéseiket. Fontos és jövőbeni termékfejlesztéseinket megalapozó, irányt adó koncepció született az újragondolt toalettpapír csomagolásból. Az pedig külön szívet melengető számunkra, hogy ezt még a világ egyik neves designverseny zsűrije is díjazta" - tette hozzá Varga Orsolya, az Ooops! márka marketing managere.

Az Ooops! márka megálmodójának, az idén 20 éves Vajda-Papír tulajdonosának, Vajda Attila innovatív igényeinek tett eleget a ti:me Agency, a kreatív koncepciójuk megalkotásánál is. Céljuk egy olyan csomagolás megteremtése volt, mely mind a hazai, mind pedig a külföldi piacon is áttörő, kompakt, valamint környezetkímélő tervezés, ami elrugaszkodik a megszokottól, és irányadó lehet a jövőben is. Ezt a futurisztikus, mégis praktikusan kivitelezett Ooops! toalettpapír csomagolást díjazta az A' Design Award & Competition megmérettetésen a befolyásos nemzetközi zsűri bronz díjjal a packaging design kategóriában.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Tűnjön ki a termékével fémgőzölés segítségével! (x)
  A WPP-csoporttól igazolt új kreatívvezetőt a ti:me Agency
  Karib szigetre repít az Ooops!
  Kommunikációs kampány Ooops! -tól

További hírek ebben a kategóriában

Hogyan legyen a kis lakás is diz...
Milyen a tökéletes alap egy make...
3D szobrok – térlátás és k...
Varródobozok és varrókosarak a h...