Hírek
22818 hír az adatbázisban
A C&A 2018-as globális fenntarthatósági jelentése
MTI + Marketinginfo.hu - 2019-07-12 13:20
CSR

A C&A a fenntarthatóbb alapanyagok beszerzésének köszönhetően jelentősen csökkentette szén- és vízlábnyomát.

Az előrelépésről a C&A 2018-as globális fenntarthatósági jelentése számol be:
 
  • Fenntarthatóbb gyapot és viszkóz beszerzése révén 2018-ban 116000 tonna széndioxid kibocsátását (mtCO2e) sikerült elkerülni.


 
  • Az ellátási láncban alkalmazott fenntarthatóbb mezőgazdasági tevékenységeknek és ruházati termék-gyártásnak köszönhetően 2018-ban 1 milliárd m3 vizet sikerült megtakarítani (Kék-, zöld- és szürkevíz. Minden szám a hagyományos anyagbeszerzéssel és a mezőgazdasági tevékenységgel összehasonlítva került feltüntetésre).


 
  • Majdnem 4 millió forradalmian új "Cradle to Cradle Certified" tanúsítvánnyal rendelkező ruhadarabot hoztak forgalomba (A "Cradle to Cradle Certified" egy tanúsítási jel, amelyet kizárólag a Cradle to Cradle (Bölcsőtől a bölcsőig) termékinnovációs intézet adhat ki) Európában, Brazíliában és Mexikóban, beleértve a világ legfenntarthatóbb farmereit.


 
  • A C&A 2018-ban hatodik alkalommal lett a világ legnagyobb organikus gyapotfelvásárlója és megőrizte helyét a világelsők között a fenntarthatóbb gyapot felvásárlóinak listáján is.


2018-ban a C&A fenntartható anyagokra vonatkozó globális stratégiájának eredményeként - amelynek célja a fenntarthatóbb pamut- és cellulózszálak beszerzése- 116 000 tonna széndioxid kibocsátását (mtCO2e) sikerült elkerülni, ami megegyezik 70 000 személygépkocsi éves széndioxid-kibocsátásával. Továbbá a C&A
megtakarított 1 milliárd m3 vizet is, ami 400 000 olimpiai méretű medence vízmennyiségének felel meg (Közepes méretű autók esetében az új autók
széndioxid-kibocsátása 118 g/km. Európában éves átlagban körülbelül 14 000 km-t tesz meg egy autó. Az olimpiai medence méretei: 50 m x 25 m x 2 m = minimum 2500 m3 víz.).

A C&A a fenntarthatóbb nyersanyagoknak köszönhetően 2018-ban 12% -kal (A 2016-os kiindulási alaphoz képest) csökkentette globális széndioxid-lábnyomát. Jelenleg a cég
által felvásárolt gyapot 71% -a már vagy organikus gyapot vagy ún. "Better Cotton" (Jobb Pamut), és az újrahasznosított anyagok is egyre nagyobb szerepet játszanak.

Európában a C&A 95 000 darab újrahasznosított pamutot és több mint 300 000 darab újrahasznosított poliésztert tartalmazó terméket értékesített.

"A kollekcióinkhoz felhasznált nyersanyagok fele fenntarthatóbb forrásból származik, így egyértelműen látható, hogy intézkedéseink hozzájárulnak a környezet védelméhez, javítják a kistermelők megélhetését és megkönnyítik ügyfeleink számára a fenntarthatóbb döntések meghozatalát." - mondta Jeffrey Hogue, a C&A vezető
fenntarthatósági tisztviselője.

A 2018-as év az iparággal folytatott szorosabb együttműködés éve volt a rendszerszintű változás megteremtése érdekében. A C&A továbbra is aktívan részt vett az úgynevezett "ACT" (Action, Collaboration, Transformation - Tett, Együttműködés, Átalakulás)
kezdeményezésben, amely egy úttörő, több érintett fél között létrejött megállapodás a ruházati dolgozók bérének fejlesztésére, az Ellen MacArthur Alapítvánnyal és a "Fashion for Good" szervezettel együttműködésben a "körkörös gazdaság" szemlélet támogatására a ruházati iparágban, valamint a C&A Alapítvánnyal együttműködésben a
rendszer- és iparágszintű változások előmozdítására a szociális és környezetvédelmi gyakorlatok tekintetében.

"Az ENSZ Fenntartható Fejlesztési Céljaival összhangban továbbra is törekszünk az
együttműködés új formáira és az innovációra annak érdekében, hogy pozitív hatást gyakoroljunk a divatiparra" - mondta Hogue.

(Forrás: OTS-C&A)NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Fenntartható lean szemléletmód
  Tizennyolcra nőtt a C&A üzletek száma

További hírek ebben a kategóriában

Több mint 1500-an fogtak össze: ...
Humanitárius segítség az Egis-tó...
Az E.ON Hungária támogatása az o...
A nemzetközi E.ON Csoport 1 mill...