Hírek
22112 hír az adatbázisban
Új benzinkútak a Molnák
MTI + Marketinginfo.hu - 2019-07-09 15:44
Márkák

A GVH engedélyezte, hogy a Mol Nyrt. öt településen megvásárolja a Mobil Petrol hálózat üzemanyagtöltő állomásait, de kötelezettségeket is előírt egyes kutak jövőbeni árképzésével kapcsolatban.

Mezőkovácsházán így literenként 5-7 forinttal olcsóbb lehet az üzemanyag a jelenleginél - közölte a GVH az MTI-vel.

A versenyfelügyeleti eljárásban öt település - Pécs, Gödöllő, Fülöpszállás, Jászjákóhalma és Mezőkovácsháza - területén található Mobil Petrol benzinkutak Mol kúttá alakításának versenyhatásait vizsgálta a hivatal.

A GVH megállapította, hogy a tranzakcióval az érintett öt település egyikén, Mezőkovácsházán mindkét töltőállomás a Mol Nyrt. tulajdonába kerül, ami az üzemanyag kiskereskedelmi árának emelkedését vonhatja maga után. A többi érintett településen és azok környezetében nem vetődtek fel ilyen versenyproblémák.

Közölték: a Mol országosan egységesen határozza meg kiskereskedelmi árazása keretfeltételeit, ám az egyes kutak eltérhetnek az országosan irányadó referencia áraktól. A társaság a vizsgálatban jelzett előzetes aggályok ismeretében vállalta, hogy mezőkovácsházi töltőállomásain nem tér el nagyobb mértékben a 95-ös benzin és a dízel országosan meghatározott referenciaáraitól, mint tette ezt az összefonódást megelőző hosszabb időszakban. Ez a kötelezettségvállalás a jelenlegi üzemanyag-árakhoz képest átlagosan nagyjából literenként 5-7 forintos csökkenést jelent majd az érintett településen. A GVH értékelése szerint a vállalás előírása a következő 5 évre megfelelően orvosolja az azonosított versenyproblémát, így a hatóság engedélyezte az összefonódást.

Az előírt kötelezettségek teljesülését utóvizsgálat keretében fogják ellenőrizni - közölte a GVH.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Nemzetközi digitális szervezethez csatlakozott a Mol
  Épít új üzemet a Mol
  Frissdiplomás divattervező nyerte a MOL Fresh Corner dizájnversenyt
  Átadták a MOL Mester-M Díjakat
  A MOL-csoport Growww programja friss diplomásokért
  Több mint 70 fiatal művész és kutató nyert támogatást a Mol alapítványi pályázatán
  Kávézót nyitott a Mol Budapest belvárosában
  Nyári táborok a MOL Új Európa Alapítvány támogatásával

További hírek ebben a kategóriában

Magyar fejlesztésű fitneszgépet ...
Nagyszabású elektromobilitási of...
A Ford T-modell a Közlekedési Mú...
Erős évre számít a Kia az idén a...