Hírek
22709 hír az adatbázisban
Tévhitek és valóban működő tanácsok a gyermekek fogápolása kapcsán
Marketinginfo.hu - 2019-06-21 10:08
Egészségmarketing

A gyermekek fogazatának hosszú távú ápolása kapcsán a szülőknek is nagy felelőssége van.

Elvégre nekik kell rendszeresen ellenőrizni és figyelmeztetni a gyerkőcöt arra, hogy az egészséges fogakért bizony tenni is kell.

Merthogy számos veszély leselkedik rájuk. Jégkrémek, csokoládé, cukorka, chips és ropi, hogy csak néhányat említsünk közülük.

A tapasztalatok emellett azt mutatják, hogy sajnos számos tévhit kering a köztudatban azzal kapcsolatban, ami a kicsik fogápolását illeti.

Mi ebben a bejegyzésben szeretnénk ezeket eloszlatni, és helyettük mutatni néhány valóban működő tanácsot.

Tévhitek a fogorvosról, a tejfogakról és egy pohár tejről elalvás előtt

Sokan úgy gondolkodnak, hogy iskolás korig nem kell a gyereket fogorvoshoz vinni. Pedig már kisebb kortól is szoktatni kellene őt, hogy később természetese legyen számára a fogorvoshoz járás. Egy gyermekbarát fogászat ideális választás lehet erre a célra.

Tévedés az is, hogy a tejfogak ápolása felesleges, mert majd úgyis kipotyognak. A szuvas és szinte már fekete tejfogak ugyanis képesek rossz hatással lenni a kibújni készülő maradandó fogakra is. Ha nem szeretnénk, hogy a rossz tejfogak későbbi problémák forrásai legyenek, akkor ápoljuk őket is.

Tejet pedig nem szabad fogyasztani közvetlenül elalvás előtt. A tejben lévő cukor ugyanis elősegítheti a fogszuvasodás kialakulását.

Fogmosással, cumival és ujjszopással kapcsolatos tévhitek

Sok szülő gondolja úgy, hogy a gyerek majd magától is megtanulja a fogmosást. Pedig a tapasztalatok azt mutatják, hogy a helyes metódust sok felnőtt sem ismeri. Éppen ezért járjunk el jó példával, és mutassuk meg a fogkefe helyes használatát.

A cumiról és ujjszopásról pedig tudomásul kell venni, hogy igenis károsak. Negatív irányban képesek ugyanis torzítani a fogak növekedését, ezért minél előbb abbahagyja őket a gyerkőc, annál jobb.

Valóban működő tanácsok a gyermekek fogápolása kapcsán

Érdemes figyelmet szentelni annak, hogy a gyerek cukros teák és üdítők helyett inkább tiszta vizet igyon rendszeresen. A fogmosást emellett izgalmasabbá és szórakoztatóbbá is lehet tenni. Ehhez kiváló eszköz egy vicces fogkefe, vagy például egy ötletes dalocskával is meg lehet hozni a kedvet.

Apropó, fogkefe. Időnként fontos cserélni, csakúgy, mint a felnőtteknél. Ezzel nagyban növelhető a fogmosás hatékonysága és a tartós ápolás elősegítése. Ha pedig biztosra szeretnénk menni, akkor plakkfestő tablettával azt is meg tudjuk nézni, hogy a gyerkőc milyen ügyesen mosta meg a fogait.

A lényeg az, hogy ne feledkezzünk meg a rendszeres fogápolás fontosságáról gyermekünk érdekében. Fordítsunk figyelmet arra, hogy valóban működő módszerrel védje szemünk fénye a fogak egészségét, mert hosszú távon ez az ő érdekeit szolgálja.


(x)NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Hova vezethet egyetlen fog hiánya? (x)
  Elindult a dm fogápolási pályázat
  Folytatja edukációs kampányát az Orbit
  Fogápoló kampányt indít a dm és a Colgate

További hírek ebben a kategóriában

Így őrizze meg a kiváló memóriáj...
A bőrápolás a férfiak esetében i...
Fáj a térded? Szedj rá kollagént...
Mire és hogyan alkalmazza a CBD ...