Hírek
22555 hír az adatbázisban
Végtagmentő applikáció segíti a megelőzést
MTI + Mediainfo.hu - 2019-06-12 10:45
Egészségmarketing

Az amputációk megelőzése érdekében jelent meg ingyenes telefonos alkalmazás egy magyar fejlesztés révén.

Az új applikáció célja, hogy a veszélyeztetett embereknek segítsen elkerülni a cukorbetegség és a vénás keringési betegségek okozta szövődmények miatti esetleges végtag-amputációt.

Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a Rozsos István érsebész által megvalósított alkalmazás a diabéteszben vagy érszűkületben szenvedőknek segít a szövődmények megelőzésében, a végtagvesztések elkerülésében. Ugyanakkor hiteles forrásból származó tájékoztatást nyújt az egészséges emberek számára is, elősegítve, hogy minél tovább megőrizhessék lábuk egészségét.

A közlemény idézi Rozsos Istvánt, aki szerint mintegy egymillió ismert cukorbeteg, ugyanennyi potenciális diabéteszes, és hozzávetőleg hárommillió vénás keringési betegségben szenvedő ember él Magyarországon. A Végtagmentő elnevezésű applikáció nemcsak nekik, hanem a több millió egészséges ember számára is sok hasznos, megbízható forrásból származó információval szolgál.

Az applikáció egyebek mellett segítséget nyújt az otthon végezhető tornagyakorlatokhoz és étrendtanácsokkal is szolgál.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Megjelent a Végtagmentő applikáció

További hírek ebben a kategóriában

4 pozitív hatás, amit a paleolit...
A bőrrák felismerését vizsgáló k...
Fontos a sport szerepe a női vez...
Kollagénnel az öregedés jelei el...