Hírek
22398 hír az adatbázisban
A Provident idei jótékonysági akciója
Marketinginfo.hu - 2019-06-12 09:13
CSR

Csaknem száz önkéntes vett részt az EMMI Rákospalotai Javítóintézet és Központi Speciális Gyermekotthon javára szervezett jótékonysági akción május 24-én.

A Providentnél régi hagyománya van a jótékonysági akcióknak. A cég anyavállalata, az International Personal Finance 2016 óta májust az önkéntesség hónapjaként ünnepli, így ebben az időszakban a tizenegy tagországban összesen több ezer kolléga támogat munkájával és adományaival jó ügyeket. Idén a "Provident Őrangyalok" programsorozatban Magyarországon négy nagyobb akcióval mintegy 300 önkéntes, illetve több száz kisebb megmozdulás révén csaknem ezer Provident munkavállaló segít szociális- és oktatási intézményeket, végez felújítási munkálatokat. A vállalat az önkéntes munka mellett anyagiakkal is támogatja a kiválasztott intézményeket, összesen négymillió forint értékben.

Dr. Hatvani Erzsébet, az EMMI Rákospalotai Javítóintézete és Központi Speciális Gyermekotthona igazgatóhelyettese a nap végén elmondta: "A szép környezet jó hatással van a bent élő lányokra, így a Provident önkénteseivel az intézmény kertjében, parkjában közösen tevékenykedtünk, virágokat ültettünk és felújítottuk a kerti bútorokat. A jó idő közeledtével ezek már halaszthatatlan feladatok voltak, mindezt az önkéntesek munkája és a cég adománya (növények, kerti szerszámok) nélkül nehezebb lett volna megvalósítani."

Szirmák Botond, a Provident Pénzügyi Zrt. vezérigazgatója így nyilatkozott az önkéntes akciót követően: "Az, hogy ma ennyien jelentünk meg segíteni, azt mutatja, hogy kollégáink nem csupán kiváló munkatársak, de érzékenyek a minket körülvevő emberi közösségek értékei iránt is: törődnek egymással és a segítségre szorulókkal. Dolgozóink nem csak ma, de rendszeresen támogatnak önszerveződő módon szociális, egészségügyi és oktatási intézményeket. Fontos megemlíteni, hogy egy ilyen önkéntes akció a támogatott fél részéről is rengeteg befektetett energiával jár, nagyon köszönjük az EMMI Rákospalotai Javítóintézet és Központi Speciális Gyermekotthon dolgozóinak, hogy befogadtak bennünket."

2004 óta a magyar Provident dolgozók mintegy 80.000 önkéntes munkaórában több mint 100 helyszínen segítették a rászorulókat olyan intézményekben, melyek többek között fogyatékkal élőket, hátrányos helyzetű gyermekeket, időseket, veszélyeztetett anyákat gondoznak. A Provident Őrangyalok Program az ország egyik legaktívabb társadalmi felelősségvállalás fókuszú kezdeményezése.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Laptopokat és tableteket gyűjtenek a gyermekotthonok lakóinak
  A Provident biztosítja az MSÚSZ szakmai díjainak pénzügyi fedezetét
  Provident kölcsönök szabad felhasználásra
  Ötödszörre „szupermárka” a Provident
  Elismerték a Providentet
  Lezárult a Provident gyermek-pályázata
  Harmadszor díjazott a Provident
  Provident Társadalmi Hasznosság Díj harmadszor
  Elismerés a Providentnek
  2000 önkéntes munkaóra a Providenttől
  A Hajtás Pajtásé a Provident Társadalmi Hasznosság Díja

További hírek ebben a kategóriában

Kampánnyal hívják fel a figyelme...
A Budapest Airport járványintézk...
Testhőmérséklet mérő kamera a Vo...
Kampányol a Próbakő