Hírek
23446 hír az adatbázisban
Az ITM a Gyerek Szigeten
MTI + Mediainfo.hu - 2019-06-05 11:12
Outdoor/indoor

A környezettudatosságot népszerűsítő játékokkal érkezett a Gyerek Szigetre az ITM.

A környezettudatosságot népszerűsítő játékokkal várja a hétvégén az érdeklődőket a Gyerek Szigeten az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM), amely a Zöld út elnevezésű eseménysorozatának zárásaként rendezett játékos családi pikniket a budapesti Hajógyári-szigeten.

Makai Martina fenntartható fejlesztésekért felelős helyettes államtitkár az MTI-nek elmondta: a piknik célja, hogy megmutassa a családoknak, mennyi mindent tudnak tenni a mindennapokban a fenntarthatóság érdekében. Hozzátette: "a fő jelmondatunk is az, hogy A fenntarthatóság rajtad is múlik".

Az ITM standjánál a családok együtt mehetnek végig a Zöld úton, és a többi között kipróbálják magukat az újrahasznosításhoz és a szelektív hulladékgyűjtéshez kapcsolódó játékokban. A témával kapcsolatos sok új információ elsajátítása mellett a gyerekek ajándékot is kapnak a kaland végén.

"Felhívjuk a figyelmet arra, hogy sokat tehetünk azért, hogy ne is keletkezzen hulladék, azzal, ha csomagolásmentesen vásárolunk, ha figyelünk arra, hogy a bevásárláshoz vigyünk magunkkal többször használatos bevásárlótáskát, ha olyan kiszerelésben vásárolunk, amely a család igényeinek megfelelő" - mondta Makai Martina.
A helyettes államtitkár szerint, akik végigmennek a nyolc állomásos pályán, látni fogják, hogy a hulladék értékes alapanyag is lehet.

A május 24-én kezdődött Zöld út eseménysorozat korábbi két állomása a budapesti Millenáris Parkban megrendezett Ecodesign című háromnapos kiállítás, vásár és workshop volt, valamint egy húsz bevásárlóközpontot érintő országos akció, amely a tudatos vásárlásra hívta fel a figyelmet.

A szombaton indult Generali Gyerek Sziget koncertekkel, kalandparkkal és retrovideojáték-sátorral is várja a családokat június 23-ig minden hétvégén.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Nemzetközi díj a Sziget fesztivál fenntarthatósági törekvéseinek
  Újra a gyerekeké egy hónapon át a Hajógyári-sziget
  Több szponzor a Gyerek szigetnél
  Idén is Minimax Fesztivál a Gyerek Szigeten
  Véget ért a Telekom Gyerek Szigete
  A héten zár a T-Home Gyerek Sziget
  Június elejétől újra T-Home Gyerek Sziget

További hírek ebben a kategóriában

Egyesült a két svéd outdoor márk...
2319 műanyag kupakból rakták ki ...
Különleges taxi járja Budapest u...
Csekk helyett tej