Hírek
23467 hír az adatbázisban
Élelmiszer-pazarlás elleni akcióban a Tesco és a Mars
Marketinginfo.hu - 2019-05-28 14:24
Promóció

Élelmiszer-pazarlás elleni akciót indított a Tesco és a Mars a Magyar Élelmiszerbank Egyesület támogatására.

Az élelmiszer-pazarlás fontos kérdés a Tesco számára, melynek csökkentéséért mindennapi tevékenységével és több programmal is fellép. Ilyen például a május 16-tól május 30-ig tartó támogató akció is, amelyet a Marssal együttműködve hirdetett meg az áruházlánc. Az akció keretein belül a partnerek a kijelölt Tesco hipermarketekben eladott Mars termékek értékének egy százalékát ajánlották fel a Magyar Élelmiszerbank Egyesületnek, melyet a kampány végén ugyanakkora összeggel ki is egészít az áruházlánc. Az Élelmiszerbank az összegből élelmiszercsomagok összeállítását és a nélkülözőkhöz való eljuttatását finanszírozza.

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület a támogatást élelmiszercsomagok összeállítására és célba juttatására fordítja, melyeket a vállalati partnerei által adományozott nem értékesíthető, de emberi fogyasztásra tökéletesen alkalmas élelmiszerekből állít össze. Minden, a programban összegyűjtött 1000 forint segítségével az Élelmiszerbank egy nagyságrendileg 30.000 forint értékű élelmiszercsomagot tud eljuttatni a rászoruló, nehéz körülmények között élő családok számára.

"Az Élelmiszerbank 300.000 nélkülöző számára oszt élelmiszeradományt országosan. Ezeket az adománycsomagokat kiváló minőségű, gyártóktól és kereskedőktől mentett élelmiszerekből állítjuk össze. Az élelmiszermentés jelentős költséggel jár. Hatalmas segítség számunkra, hogy olyan kiemelten fontos partnereink, mint a Tesco és a Mars, akikkel az élelmiszermentésben folyamatosan dolgozunk együtt, most pénzbeni segítséget is nyújtanak jótékonysági promóciójuk keretében" - mondta Cseh Balázs, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület elnöke.

A Tesco több mint 10 éve támogatja az Élelmiszerbank munkáját - partnere a karácsonyi tartós élelmiszergyűjtésben, több 1%-os kampányt folytatott már a javára, adományozott járművet az adományok kiszállításához, és több éve együtt működtetik a Tesco élelmiszermentő programját is. Utóbbi keretében az áruházlánc már 173 áruházából adományoz napi szinten nem eladható, de fogyasztható élelmiszert az áruházak környékén élő rászorulóknak. 2014 szeptembere óta összesen több mint 19 500 tonna élelmiszert adományozott ebben a formában.

"Működésünk mindennapi részét képezi az élelmiszer-pazarlás elleni küzdelem. Épp ezért nagy öröm számunkra, ha szállító partnereink is támogatnak minket, és ezzel más partnerek és vállalatok számára is példát mutathatunk. Bízom benne, hogy a jövőben még több hasonló együttműködésre kerül majd sor. Addig is folytatjuk az Élelmiszerbankkal közös munkát annak érdekében, hogy minél kevesebb élelmiszer vesszen kárba" - mondta Hevesi Nóra, a Tesco kommunikációs vezetője.

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület és a Mars partnersége 2009-ben kezdődött, az eddigi évek során összesen 23 823 kg, tehát közel 24 tonna élelmiszer-felesleget mentettek meg együtt.

"A Marsnál hisszük azt, hogy a világ, amit holnapra szeretnénk, azzal kezdődik, ahogyan ma dolgozunk érte, és mindannyian felelősek vagyunk azért, hogy milyen lesz a világ a jövő generációi számára. Az Élelmiszerbank Egyesülettel 10 éve fennálló együttműködésünk jól példázza azt, mit teszünk mi a fenntartható jövőért. Örömmel tölt el minket, hogy vannak olyan partnereink, mint a Tesco, akikkel egyesíthetjük erőinket és közösen még többet tehetünk azért, hogy segítsünk a rászorulókon és küzdjünk az élelmiszerpazarlás ellen" - mondta Zuzana Losakova, a Mars Közép-Európa Corporate Affairs igazgatója.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Több százmillió forint és több ezer óra önkéntes munka a közösségek szolgálatára
  A Mars a nemek közti egyenlőségért és az előítéletek megszüntetéséért áll ki
  Újabb Tesco mini shopok
  Az anyák napján induló TescoMoms dolgozói program
  Az élelmiszerek tudatos felhasználása
  40 millió forintnyi támogatásról szavazhatnak a Tesco vásárlói
  Tizenháromezer gyermek kapott ajándékcsomagot az Élelmiszerbanktól
  Leállította a Tesco a karácsonyi üdvözlőlapok kínai gyártását
  Az élelmiszer-hulladék csökkentése a Tesconál
  Európa legjobb munkahelyei között a Mars
  Adománykuponok a Tesco áruházakban
  47,5 millió adag adomány a Tescotól
  A Tesco ismét támogatja a helyi közösségeket
  A Tesco kivonja a nem újrahasznosítható csomagolásokat
  Együtt kampányol a trnd és az Élelmiszerbank
  A Tesco szállító partnereivel közösen támogatja az Élelmiszerbank Egyesületet
  „Csúnya” zöldségekkel küzd a Tesco az élelmiszer-pazarlás ellen
  Tesco az élelmiszer-pazarlás ellen

További hírek ebben a kategóriában

A FOREO nőnapi kampánya
A Magyar Vöröskereszt & Always k...
Díjaztak a LUKOIL-t
Hogyan duplázhatod vagy akár tri...