Hírek
22870 hír az adatbázisban
Mit vegyünk a locsolópénzből?
Marketinginfo.hu - 2019-05-24 10:44
Kereskedelem

Húsvétkor valószínűleg minden kislegény meglocsolta az ismeretségi körébe tartozó lányokat, hölgyeket. Ilyenkor jön a fejtörés, hogy mit is vegyenek az összegyűlt locsolópénzből.

A locsolkodás alapvetően magyar népszokás, de felfedezhetőek benne a kereszténység nyomai is. A történetek szerint vízzel locsolták le az asszonyokat, akik Krisztus feltámadásának hírét vitték, így mindenképp köthető a húsvét ünnepéhez a locsolkodás. A víz teremtő és termékennyé tévő erejében való hit egyidős az emberiséggel - gondoljunk csak a középkori királyokra, akiknek nászágyát szenteltvízzel hintették meg a termékenység érdekében.

Ma már inkább egy kedves szokás, mintsem szigorúan követett hagyomány, de egy biztos: a fiúk 99 százaléka meglehetősen élvezi. Hiszen ki ne örülne akár egy hímes vagy csokitojásnak, sőt, vannak, akik némi zsebpénzt is adnak a tojás mellé. Éppen ezért, ahogy elmúlt az ünnep és kipihentük a locsolás és a locsolkodók fogadása okozta "fáradalmakat", elgondolkodhatunk azon, hogy a gyermek mire költse az így összegyűjtött zsebpénzt.

Néhány gondolatébresztő ötlettel mi is segítünk

Egyre nagyobb népszerűségnek örvend az Infinity Nado nevű játék. Ezek olyan harci pörgettyűk, melyeket érdemes összegyűjteni, mert ha már többfélével rendelkeznek a srácok, kedvükre cserélgethetik, építhetik, variálhatják őket. Így egészen egyedi darabok születésének lehetnek szemtanúi, hiszen minden bizonnyal igyekeznek megépíteni a legerősebb darabot, amivel az arénában sorra győzelmet arathatnak.

Megújultan tértek vissza a Mighty Beanz ütős babfigurái, amik igazán csak külcsín tekintetében változtak. Ugyanolyan őrült tempóban száguldanak végig a pályán, mint korábban, így pedig garantált a győzelem. 140 különböző darabot lehet belőlük összegyűjteni, amikkel egy kis gyakorlás után remek babversenyek rendezhetőek. Azt pedig, hogy ki nyer, majd a szerencsésebb babok eldöntik.

A nyárra is érdemes gondolni, vagyis beszerezhetőek a különböző Xshot vízi játékok, melyekkel garantáltak a hosszú, vidám, vizes csaták. S hogy hol zajlanak majd ezek? Az szinte mindegy, hiszen vizesnek lenni nyáron mindig jó.

Az Engino építőjátékok rendkívül jó hatással vannak a logikára, a matematikai és tudományos érdeklődésre. Mivel könnyen és sokféle módon szerelhetjük össze az egyes elemeket, ezek a szettek egyre népszerűbbek a gyerekek körében. Olyan készlet is elérhető, amiből akár 120 különböző alakzat is összerakható, illetve léteznek olyanok is, amik beépíthető motorral keltik fel a gyerekekben a technika iránti érdeklődést.

Végül pedig egy egyszerű, de nagyszerű játékot mutatunk be röviden a Játéksziget segítségével, ami pedig nem más, mint a Gelli Baff fürdőzselé. Egy kis por a fürdőkádba és már úszhat is a gyermek a zselétengerben. Ez a különleges vizes játék a fürdővíz egészét zselévé változtatja, így óriási öröm lesz benne pancsolni. A szülőknek sem kell aggódniuk, hiszen a készítmény bőrbarát, ha pedig a gyermek elunná a mókázást, a csomagban található semlegesítő por feloldja a zselét, mely így könnyedén leengedhető a lefolyón. Kell ennél jobb móka?


(x)NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Keveset költünk társasjátékra
  Költések a gyereknapon
  Innováció a játékpiacon
  Játék toplista gyerekektől és felnőttektől
  Gyereknapi felmérést készített a Játéksziget
  A Gulliver helyét a Játéksziget veszi át?

További hírek ebben a kategóriában

Újabb Tesco mini shopok
Az ország legnagyobb BMW M-es ke...
Te mersz felnőtteknek való eszkö...
Az oroszországi Volkswagen leáll...