Hírek
22870 hír az adatbázisban
Olyan lurkó nincs, aki nem szeret valamilyen játékfigurát
Marketinginfo.hu - 2019-05-24 09:34
Kereskedelem

Ha becsukom a szemem, és csendben magamba tekintek, még ma is érzem azokat a pillanatokat, amikor a fejemben életet adtam ezeknek a játékoknak.

Egy-egy apró figura, ember, állat, növény vagy tárgy olyan mesekavalkádot tudott okozni a fantáziámban, hogy még ma is mosolyt csal az arcomra az akkori érzés.

Nagyon nagyon fontos ez, hiszen a mai digitalizált világban a gyerekek mindent készen kapnak. A befűszerezett csirkét a boltban, a bepisilős beszélő babát, de ma már járni sem kell, mert erre való a hoverboard.

Szerencsére azonban nincsenek kiveszőben ezek az apró vagy épp nagyobbacska figurák, és vannak játékboltok, akik kifejezetten figyelnek arra, hogy ez a termék is szerepeljen a kínálatukban.

Ilyen például a Szoti játékbolt, ajándék áruháza, ahol ezeket a játékfigurákat akár a webáruházban, akár személyesen a debreceni boltban is megvásárolhatjuk.

Milyen figurákat találunk a cég kínálatában?

Akár a dínókat kedveli gyermekünk, akár az állatokat, fogunk tudni neki választani figurákat. Az is megtalálja csemetéjének a kedvencét, aki katonásat szeret játszani, vagy épp a lovak szerelmese.

A képzelőerő fejlesztése nagyon fontos

Azt gondolhatnánk, hogy elképzelni dolgokat nagyon könnyű, pedig nem így van. Viszont minél több dolgot ismerünk, annál könnyebb. Ezért fontos a gyerekekkel együtt töltött szabadidő, amikor nem kell időkorlátba kapaszkodni, csak élvezni együtt egy szabad délutánt, és játszani, elképzelni, elmerülni, átélni.

A képzelet segít megfejteni a jelent, elképzelni a jövőt, feltárni problémákat, de segít pihenni is. Ahogy fejlődik a képzelőerő, úgy fejlődik a kreativitás és az önbizalom ezzel párhuzamosan.

Sokat tehetünk gyermekünkért, ha mindebben partnerek vagyunk, mutatjuk nekik az utat, amin ők járni tudnak.

A figurák jelentősége

Sokféle játék létezik, ami fejleszti a gyerekek képzeletét. Az állatos figurák jó alapot adnak tulajdonságok, mesék, történetek eljátszásához, akár egy darab, akár egy egész csoport figurával játszik gyermekünk. Egy-egy játék alkalmával lehetőség van beszélgetni, és meglepő, hogy például óvodás korban a gyerekek mekkora tudásanyaggal rendelkeznek.

Ezt a tudást pedig játék közben szintén bővíteni lehet játékos formában. A háziállatok minden gyerek kedvencei, hiszen ezeket ismeri meg általában először.

Irányt mutassunk, ne utat, keljenek életre a figurák!

A kisgyermek fantáziája végtelen. Ha egy egy állatfigura furcsa dolgokat csinál, csak próbáljuk megérteni miért. Ne fojtsuk el a valóságtól elrugaszkodott megoldásokat. Ha egy kacsa nyerít, annak megvan az oka, csak kérdezzünk rá bátran. Bizton állíthatom, lesz rá logikus magyarázat. Élvezzük, hogy ebben a korban a gyerekek még nem korlátok közé szorítva, elvárások tömkelegével léteznek, hanem szabadon. A szabályok jók, ha értünk vannak, és nem ellenünk.


(x)NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Játékos tanulás – a legjobb unaloműző játékok (x)
  A Mattel a játékhamisítók ellen
  Braille-építőkockák a Legotól
  Volt rögbijátékosról mintázták az első maori Barbie-babát
  Erős évet zárt a REGIO JÁTÉK
  5 ezer forint farsangi jelmezre
  Több tonna hamis Legót foglaltak le
  Idén többet költenek játékokra a szülők
  Fajátékok a Lidl-től karácsonyra

További hírek ebben a kategóriában

Újabb Tesco mini shopok
Az ország legnagyobb BMW M-es ke...
Te mersz felnőtteknek való eszkö...
Az oroszországi Volkswagen leáll...