Hírek
23030 hír az adatbázisban
Saját webáruház vagy bérelt? Előnyök és Hátrányok
Marketinginfo.hu - 2019-05-21 15:10
Kereskedelem

Webáruházat indítanál, de nem tudod, melyik megoldást válaszd.

Ott van a viszonylag olcsóbb, fix havidíjas sablonáruház, ami gyorsan beüzemelhető vagy a költségesebb, időigényesebb, ám de egyedibb saját webáruház lehetősége is. Mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai, azért pedig, hogy kicsit megkönnyítsük a dolgodat, most megpróbáljuk összefoglalni a legfontosabb tudnivalókat ezekről.

Bérelt (havidíjas) webáruház

Ha kezdő vállalkozó vagy és ez lesz az első webáruházad, azt ajánljuk, hogy a bérelhető mellett dönts. A legfontosabb indok, amit emellett fel tudunk hozni, hogy egy havidíjas megoldás még mindig kevésbé költséges, mint az, hogy az indulásnál beleölj százezreket valami bizonytalanba. Persze mindenki úgy indítja a vállalkozását, hogy tuti sikeres lesz, ez sok esetben még sincs is. Ha béreled a webáruházat azt még könnyebb visszamondani, ha nem jönnek be a számításaid, mint valami olyantól megválni, amibe már rengeteg pénzt fektettél. Költséghatékony megoldása annak, hogy értékesítsd a termékeidet miközben a háttérben szakemberek segítik a webáruházad működését ezzel is megkönnyítve a dolgodat.

Ez a típus rövid időn belül elindítható, hiszen viszonylag gyorsan fel lehet tölteni anyaggal, sablonjai pedig nagyjából az aktuális trendeket is követik, így attól sem kell tartanod, hogy valami idejemúlt, avítt dolog lesz a végeredmény. Mellettük szól még, hogy csomó alap ámde fontos funkció már be van építve (szállítási pontok, hírlevélküldő szoftver, Google Analytics stb.) és gyakran kínálnak a bérelt webáruházak ügyfélszolgálatot és egyéb kiegészítő szolgáltatásokat is, amelyek egy rakás gondot levesznek a jövőben a válladról. Nincs szükséged fejlesztőre, hiszen csomagban kapod a funkciókat, ám megeshet, hogy olyat s tartalmaz a csomag, amit lehet, hogy soha nem fogsz használni (viszont fizetsz érte).

Saját (egyedi) webáruház

Abban persze megegyezhetünk, hogy mindenki saját webáruházra hajt(ana). Ha tehetné... de nem mindenki engedheti meg magának, hogy vagyonokat költsön rá, hiszen egy saját oldal esetében már számolnunk kell a keresőoptimalizálással, a tartalommarketinggel, a webergonómiai követelményekkel, melyek megkerülhetetlenek ebben az esetben.

A saját webáruház hátránya mindenképp a nagyobb kezdeti befektetési tőke, ami nélkül nem is érdemes belevágni. Persze, ha miénk az oldal már azt módosíthatunk rajta, amit csak akarunk, tehetünk bele egyedi dolgokat, és ha végképp nem jönnek be a számításaink akár tovább is adhatunk rajta.

Mivel a webáruházaknak hatalmas piaca van, ezért nem túlzás azt mondanunk, hogy valóságos élethalál harc folyik egy-egy jó helyezésért, amihez az út bizony rögös, időigényes és természetesen nem olcsó. A hosszútávra tervezőknek viszont mindenképp jobban megéri egy saját webáruház indítása, de fontos, hogy megbízható és hozzáértő fejlesztőcsapatot találjunk magunk mellé.

A kulcs mindkét esetben, hogy mielőtt belevágsz és döntesz, pontosan fogalmazd meg a céljaidat, a terveidet és járj utána minden lehetőségnek. Fejleszthetsz vagyonokért egyedi rendszert, mely teljes passzol minden igényedhez vagy spórolhatsz egy kicsit és igénybe veheted a jóval olcsóbb, ám szabványosabbnak számító sablonáruházak szolgáltatását (számolva azzal, hogy valószínű némi pluszköltséged emellett is lehet).

(x)NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Hogyan készítsen jól konvertáló CTA-kat?
  Tűnj ki a tömegből és érd el a vevőidet! (x)
  A webshop-üzemeltetés kihívásai
  Magyarország legnagyobb forgalmú webáruházai
  Hibás árak a webshopban
  A hazai webáruházak több mint kétharmadának nőtt a forgalma
  Kínából biztonságos-e rendelni?
  A webáruházak körében az online marketing az abszolút győztes
  Tarolnak a kínai webshopok
  Így viselkedünk egy webáruházban
  A munkahelyén is a webáruházak kínálatát böngészünk
  Mire érdemes figyelniük a webáruházaknak

További hírek ebben a kategóriában

Az ALDI nemzetközi beszállítója ...
A világ 30 legjobb munkaadója kö...
Emelte a béreket az Aldi
Veszélyesen sokat költenek a fia...