Hírek
22762 hír az adatbázisban
Felfekvés kezelése otthoni környezetben (x)
Marketinginfo.hu - 2019-05-21 11:48
Egészségmarketing

Ha betegünk folyton ugyanabban a pozícióban fekszik, például az oldalán vagy a hátán, nagy esély van rá, hogy kialakul a decubitus, azaz a felfekvés.

Folyamatos ápolása esetén önmagában nem okoz problémát, ha viszont nincs kezelve, hosszú távon súlyos fájdalmakkal küzdhet a beteg. Mi segíthetünk Önnek, hogy megtalálja a segédeszközök között a lehető legjobbat, ami mind Önnek, mind az ápolásra szorulónak megfelel.

A hosszú ideig tartó egy helyben fekvés frusztráló állapot minden betegnek, de törődéssel és gondoskodással enyhíthetünk a kellemetlenségeken. Gyógyászati segédeszközökkel és gyógyszerekkel hatékonyan karban tartható a tartós nyomás hatására kialakuló szövetelhalás vagy fekély.

A felfekvés a következőképpen gyógyítható otthoni környezetben

A betegalátétek nagy segítséget nyújtanak a betegek ápolásában: az antidecubitus betegalátét több méretben kapható, ami elnyeli a kiszivárgó nedvességet. Praktikusabb megoldás a mosható betegalátét. Az ún. gyopár típusú párna egy olyan higiénikus párna, ami felveszi a test formáját, ez kényelmet biztosít, és elejét veszi a felfekvés kialakulásának.

Kényelmesebb megoldás az antidecubitus matrac. Állandó és váltakozó nyomást lehet benne fenntartani, kényelmes a fekvőbetegnek, alkalmazkodik a testhez. Az antidecubitus matrac anyagát tekintve orvosi típusú rugalmas PVC-ből készült. A váltakozó nyomás lágy masszázsként hat, csökkentve a testfelületre nehezedő nyomást, mely javítja a vérkeringést és a vérben lévő oxigén szállítását. Típustól függően 6-8 percenként váltakozva fújja fel a matrac különböző részeit a kompresszor, biztosítva a váltakozó nyomást a beteg alatt.

Hatékonyan kezelhető a felfekvés a BIOPTRON lámpa segítségével. Ez a fényterápiás eszköz néhány cm mélyen hatol be a bőr alá, és a napfényhez hasonló fénnyel gyógyítja a beteg területet.

Többféle krém áll rendelkezésre a decubitus gyógyításához, bőrtisztító nedves törlőkendők és egyéb, a regenerációt elősegítő készítmények, amelyek elengedhetetlenek az otthoni, hatékony kezelésben. Például: a magyar Medifleur termékcsalád, a Dermolex, a cink-oxidot, ureát tartalmazó különböző márkájú krémek. Ezek segítségével valószínűleg megakadályozható, hogy kialakuljon a felfekvés súlyosbodása, ami nagy fájdalommal jár.

Forduljon az Értéksziget webáruházhoz bizalommal!
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Bioptron adományozás Debrecenben

További hírek ebben a kategóriában

Mi az, amit a porcelán héjról tu...
Családi egészségbiztosítás ̵...
Állítsuk a bélbaktériumokat az o...
Középpontban a láb: te hogyan áp...
Értékesítő
A Műhelysor Kft. építőanyag kereskedelemmel foglalkozó cég értékesítő kollé...