Hírek
23200 hír az adatbázisban
Kulisszatitkok az animációs videód készítése kapcsán (x)
Marketinginfo.hu - 2019-05-16 12:20
Digitális

Szeretnéd megtudni, pontosan hogyan is történik az animációs videód készítése?

Érdekel, hogy milyen lépésekből áll össze maga a folyamat, és kik vesznek részt a munkában? Szeretnéd azt is látni, hogyan néznek ki az animációs filmkészítők?

Netán kis zöld koboldokra hasonlítanak, akik kórusban énekelnek egy asztal mellett ülve, akár egy rajzfilmben? Vagy inkább egy modern irodát képzelsz el, ahol kosztümöt visel mindenki, és instant kávé illata terjeng a levegőben? Esetleg egy negyedik emeleti lakásban, babzsák fotelekben zajlik a munka, a kicsi, zöld, füstölgő kreativitás pedig körbejár?

Ebben a bejegyzésben felfedjük előtted a valóságot és kulisszatitkokat osztunk meg az animációs videók készítéséről.

A filmkészítés első lépései

Miután a kitöltött adatlap beérkezik az animacio.net csapatához, egy értekezlet keretei között a munkatársak megosztják egymással az ötleteiket. Viták kialakulása nem annyira jellemző, sokkal inkább uralkodik az élénk figyelem a jó ötletek iránt, és mindenki alig várja, hogy munkához lásson.

Amennyiben a megrendelő egyedi karaktereket szeretne a filmen látni, akkor Zita, a grafikus fogja ezeket megrajzolni fénykép alapján. Ezen felül szívesen rajzol igény szerint hátteret, tárgyakat, szinte bármit, ami a megrendelő külön kérése.

Az adatlapot Rita, a szövegíró nézi át, emellett tanulmányozza még a cég weboldalát, felméri a konkurenciát, és aztán hozzá is lát a forgatókönyv írásának. Szereti, ha a munkája közben mások pergamenre, lúdtollal írva, egy petróleumlámpa fényénél dolgozva, a vállán pedig bagollyal képzelik el.

A következő fázis

Eszter, az illusztrátor keze alatt fut össze minden egyes szál. Ő kelti életre a figurákat, elhivatottsága és gyakorlatiassága miatt képes megvalósítani minden olyan elképzelést, amit a többiek megálmodnak.

Ezt követően a munka a kreatív igazgatóhoz kerül. Amikor elkészül a film, akkor azt közösen nézi végig a csapat, és mindenki hozzáteszi a saját gondolatait. Itt megengedett egymás kritizálása és inspirálása annak érdekében, hogy a kész videóanyag kifogástalan minőséget képviseljen.

Amikor mindenki elégedett a végeredménnyel, akkor az elkészült anyag elküldésre kerül a megrendelő részére.

Végső simítások

Amennyiben a megrendelő teljes mértékben meg van elégedve a kapott filmanyaggal, akkor lezártnak tekinthető a projekt. Természetesen kérhet apró javításokat is, ilyenkor gyorsan történik a korrekció, hogy az egyedi animációs videó minél előbb felhasználható legyen.

Nagyjából így érdemes elképzelni egy animációs videó elkészítésének folyamatát. Hogyha a kliens narrációt is igényel, akkor ehhez még társul némi stúdiómunka is.

A munkát végző munkatársakat pedig hogyan érdemes elképzelni? Leginkább úgy, mint egy csapatnyi home office-ban tevékenykedő, rendkívül elhivatott és igen kreatív embereket, akik nagy odaadással és örömmel végzik a munkájukat.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A legfrissebb animációs hírek nem csupán gyerekeknek (x)
  Kampányvideó a MITTE-től
  Animációs film meséli el a „Lego Sztorit”
  Animációs filmeket tendereztetett a PSZÁF

További hírek ebben a kategóriában

Digitális követeléskezelési szol...
Startol ’Az Év Honlapja...
Mitől lesz tökéletes egy házimoz...
Kihirdették a Vodafone Digitális...