Hírek
22766 hír az adatbázisban
Az ELTE is támogatja a maratonfutó olimpiai felkészülését
MTI + Marketinginfo.hu - 2019-05-13 10:32
CSR

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) támogatja korábbi diákja, Csere Gáspár maratonfutó olimpiai felkészülését, az atléta pedig az egyetem futónagykövete lesz a jövőben.

"Célunk, hogy az ELTE közössége segítse a 2020-as olimpiára készülő alumnusát, az egyetemi sportklub sportolóját, aki pedig az egyetem polgárai számára hirdesse és népszerűsítse, vonzóbbá tegye a rendszeres sportolást, kiemelten a futást" - mondta Borhy László rektor kedden az ELTE hagyományos házi futóversenyének, az 5vös5km rajtja előtt rendezett sajtótájékoztatón.

A rektor hangsúlyozta, azért csatlakoztak Csere Gáspár road2tokio2020 programjához, mert a versenyző megérdemli a támogatást, hogy az olimpián sikeresen képviselje Magyarországot, az ELTE-t és - egyetemi - klubját, a BEAC-ot.

A 27 éves hosszútávfutó arról beszélt: hálás, hogy a BEAC mellett az ELTE is aktívan részt vesz a felkészülése támogatásában.

"Jó érzés, hogy az egyetem az alumni tagjait is számon tartja, továbbá külön öröm, hogy a sportról sem feledkezik meg. Remélem, a személyes előrehaladásom mellett a
road2tokio2020 projekt az egyetemi sportéletet, az ELTE és a BEAC jó kapcsolatát is erősíti majd" - mondta Csere Gáspár. "Ami az olimpiai kvalifikációt illeti, szigorodtak a szabályok, de amit lehet, megteszek a következő évben a sikerért. Már alig várom az edzőtáborokat, ahova az egyetem támogatásával juthatok el, s fontosak a maratoni felkészülésben!"NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Együttműködési megállapodást kötött a MÁV és az ELTE
  Az ELTE és az E.ON a szabadtéri laboratóriumban

További hírek ebben a kategóriában

Minden újonnan nyíló ALDI parkol...
Az ukrán háború menekültjeinek s...
Az ukrán háború menekültjeinek s...
Csökkentette a szalámik csomagol...
Értékesítő
A Műhelysor Kft. építőanyag kereskedelemmel foglalkozó cég értékesítő kollé...