Hírek
23200 hír az adatbázisban
Nőhet az 'okoskenyerek' kereslete
MTI + Marketinginfo.hu - 2019-05-10 12:40
Digitális

A Hajdúsági Sütödék Zrt. vezérigazgatója szerint egyre nő az "okoskenyerek" piaca Magyarországon, az ebből származó árbevétel a következő két évben elérheti a 2-5 milliárd forintot.

Szakács Tamás az MTI-nek elmondta: az elmúlt két évben, piaci bevezetése óta a cégcsoport csaknem hétmilliárd forintos árbevételének a tíz százaléka már az "okosélelmiszerekből" származik.

Ilyen terméknek nevezik azokat az élelmiszereket, amelyek tudományosan igazoltan kedvező élettani, egészséget támogató, vagy a betegségek kialakulásának kockázatát csökkentő hatásuk is van - magyarázta.

A 420 embert foglalkoztató cégcsoport tavalyi árbevétele 6,8 milliárd forint volt, idei árbevételi tervük 7,2 milliárd forint. Az "okosélelmiszer" kutatási programjuk 2000-ben kezdődött, eddig öt új terméket fejlesztettek ki, amelyek többségével a következő években jelennek meg a piacon - mondta.

A cégcsoport 19 éves kutató-fejlesztő munkájának eredményeként születtek meg a speciális vitamin- és ásványianyag-kombinációt tartalmazó cipók, amelyek különféle egészségi problémák megoldásában segíthetnek úgy az embereknek, hogy nem kell változtatniuk az étkezési szokásaikon - mondta a vezérigazgató.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Mire kell figyelni beépíthető sütők és főzőlapok vásárlásakor? (x)
  A magyarok kevesebb kenyeret esznek
  Vásárlói vélemények a prémium termékekről
  Trendi a teljes kiőrlésű pékáru
  Évente 254 millió kenyér sül a Tesco pékségeiben
  A fehér kenyér hódít
  Fejenként évi 50 kg kenyeret fogyasztunk
  Kenyeret legtöbben a lakóhelyhez közeli kis önkiszolgáló boltokban vásárolnak
  Egyre több magyar fogyaszt egyre gyakrabban barna kenyeret

További hírek ebben a kategóriában

Digitális követeléskezelési szol...
Startol ’Az Év Honlapja...
Mitől lesz tökéletes egy házimoz...
Kihirdették a Vodafone Digitális...