Hírek
22291 hír az adatbázisban
A cégek döntő többsége eladná valamelyik üzletágát
Marketinginfo.hu - 2019-05-06 11:40
Kutatás

A cégek döntő többsége 2021-ig eladná valamelyik üzletágát - állapítja meg a világszerte több mint 900 vállalati felsővezető megkérdezésével készült EY-felmérés.

A fokozódó értékesítési kedv oka, hogy a szervezeteknek egyre nagyobb terhet jelent megfelelni a digitális elvárásoknak és eszerint átalakítani üzleti modelljeiket. Tranzakció során a tárgyalás kedvező kimenetele az átgondolt adóstratégián múlhat.

Két év alatt közel kétszeresére emelkedett azoknak a vállalatvezetőknek a száma, akik megfontolják cégük legalább egy üzletágának eladását a közeljövőben (84%). Az értékesítésre elsősorban a működési hatékonyság javítása ösztönzi a megkérdezett döntéshozókat (81%). A vállalatok a tranzakcióból származó bevételeket technológiai beruházások finanszírozására, termékfejlesztésre és piaci terjeszkedésre használnák fel.

A tervezett üzletkötések sikerét jelentősen befolyásolja a folyamatosan változó adózási környezet. A megkérdezett cégvezetők közel fele (45%) úgy látja, hogy az adózással kapcsolatos kihívások megnehezítik az ügyletek végrehajtását. A válaszadók kétharmada (66%) szerint az adókockázatok nem megfelelő kezelése értékcsökkenést okozott a legutóbbi tranzakciójuknál.

"Folyamatos lépéskényszerbe hozza a döntéshozókat az amerikai adóreform, valamint a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) akcióterve is. Egy tranzakcióra azonban az egész cégnek folyamatosan készen kell állnia, hiszen nem tudható előre, mikor, melyik üzletágát fogják eladni. Azok a vállalatok, akik helyesen alakítják ki és rendszeresen felülvizsgálják adóstratégiájukat, fejlesztik információs és compliance rendszereiket, aktualizálják belső szabályozásaikat, valamint rendben tartják könyvelésüket és egyéb üzlettámogató folyamataikat, biztosítják, hogy készen álljanak egy esetleges tranzakcióra is. Sok esetben a cégeknek erre nincs elegendő erőforrása, pedig ezen múlhat, hogy a társaság eléri-e a kívánt eladási összeget vagy kudarcot vall a tárgyalások során" - mondta Heinczinger Róbert, az EY adótanácsadással foglalkozó üzletágának partnere.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A szakemberhiány hatalmas gondot jelent a cégvezetők számára
  Több állást hoznak a robotok, mint amennyit visznek

További hírek ebben a kategóriában

Szakemberhiány korlátozza a mest...
Ilyen állást keresni most a magy...
Csúcson az X generáció a cégvilá...
Miért nem adnak a cégek visszaje...