Hírek
23094 hír az adatbázisban
Nőtt a Philips negyedéves EBITDA-eredménye
MTI + Marketinginfo.hu - 2019-05-03 16:05
Márkák

A Philips profitja 31 százalékkal, 162 millió euróra emelkedett az idei első negyedévben az egy évvel korábbi 124 millió euróról, elsősorban a kiadáscsökkentő intézkedések hatására.

A holland konszern azt közölte, hogy a szakértők által inkább figyelemmel követett kamatfizetés, adózás és értékcsökkenés levonása előtti eredmény (EBITA) 364 millió euró lett az egy évvel korábbi 344 millió euró után.

Az idei első három hónapban a cég forgalma 5,2 százalékkal, 4,2 milliárd euróra bővült. Az összehasonlítható alapon számolt bevétel 2 százalékkal nőtt.

Elemzők nagyobb, 371 millió euró EBITDA-eredményt és jelentősebb, 2,4 százalékos bevételnövekedést vártak összehasonlítható alapon.

A Philips - amely három éve vált meg alacsony nyereségességű fényforrás üzletágától, hogy részben az egészségügyre koncentráljon - három nagy divíziót működtet, ezek személyi használatra szolgáló kisebb elektromos eszközöket, diagnosztikai készülékeket, továbbá az egészségügyben alkalmazható szoftvereket gyártanak, illetve fejlesztenek.

A Philips a világ több mint 100 országában van jelen és mintegy 77 ezer embert foglalkoztat.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Zuhant a Philips negyedéves profitja
  Csökkent a Philips negyedéves nyeresége
  Nőtt a Philips negyedéves nyeresége

További hírek ebben a kategóriában

A KRQ lett a Mercedes-Benz ügynö...
Teljesen alkoholmentes ízvilág a...
Csaknem egyharmadával nőtt a Kom...
Javult a Volkswagen eredménye ta...