Hírek
23360 hír az adatbázisban
Az AutoWallis Koszovóban is értékesít Jaguart és Land Rovert
MTI + Marketinginfo.hu - 2019-04-29 10:03
Márkák

Újabb országba kapta meg a Jaguar és Land Rover járművek és alkatrészek exkluzív importőri jogát az AutoWallis Nyrt. leányvállalata, a Wallis Automotive Europe.

A vállalat ezúttal Koszovóban indította el képviseletét és nyitotta meg az első márkakereskedést - közölte az AutoWallis Nyrt. az MTI-vel.

Ezzel már nyolc országban (Albánia, Bosznia-Hercegovina, Horvátország, Szerbia, Szlovénia, Macedónia, Montenegró) van jelen ezekkel az autómárkákkal.

Az AutoWallis Nyrt. 2 éven belül 5 millió eurós éves forgalmat vár a balkáni országban, ahol a piacmérethez képest a drágább modellek iránt nagy a kereslet.

Az AutoWallis Nyrt. - korábbi nevén Altera - 2012-es alapítása óta vagyonkezeléssel foglalkozik. A vállalat célja, hogy autóipari befektetésekre fókuszáló befektetési portfóliójának folyamatos szélesítésével klasszikus, konzervatív üzletpolitikát képviselő vagyonkezelőként működjön.

Az AutoWallis nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok (IFRS) alapján számított konszolidált árbevétele 2018-ban 65,5 milliárd forint volt, a csoport négy tagvállalata Magyarországon, valamint a közép és délkelet-európai régióban gépjármű- és alkatrész kis- és nagykereskedelemmel, szerviz szolgáltatásokkal, rövid és hosszú távú gépjármű-kölcsönzéssel foglalkozik. A csoport tagjai közé tartozik a Wallis Automotive Europe, a Wallis Motor Pest, a Wallis Motor Duna valamint a Wallis Autókölcsönző.

Az AutoWallis Nyrt. részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde Standard kategóriájában kereskednek. A papír árfolyama a szerdai kereskedés nyitását követően 2,11 százalékkal 145 forintra erősödött. Az elmúlt egy évben a részvény legmagasabb árfolyama 266 forint, a legalacsonyabb 85 forint volt.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  5,7 milliárd forintos tőkeemelés az AutoWallis további növekedéséhez
  Akkumulátorgyárat épít Angliában a Jaguar Land Rover tulajdonosa
  Terjeszkedik az AutoWallis
  A szlovák Jaguar Land Rover is két műszakosra növeli a gyártást
  Új szakasz a Jaguar és a Land Rover márkák életében
  A legnagyobb magyar OPEL-kereskedéssel bővül az AutoWallis
  Új vezérigazgató az AutoWallis élén
  Erősíti a használtautó-üzletágat az AutoWallis
  Leépítést jelentett be a Jaguar Land Rover
  Kinevezések az AutoWallisnál
  Megszületik újra a Land Rover Defender terepjáró
  A Discovery modellel kezdi majd a gyártást a Jaguar új szlovákiai üzeme
  Művészeti akció a Jaguar-tól
  Épül a nyitrai Jaguar gyár

További hírek ebben a kategóriában

Hatalmas tőkebevonással erősít a...
A Volkswagen egyelőre nem tervez...
A LEGO Csoport a játékiparban az...
A Coca-Cola új, limitált kiadású...