Hírek
23201 hír az adatbázisban
A nem szokványos megjelenésű pendrive-ok
Marketinginfo.hu - 2019-04-26 14:08
Digitális

A legnépszerűbb adattárolóink egyike a pendrive. Valószínűleg elsősorban ezt a kis fizikai mérete miatt nyerte el. Egy ujjnyi területen akár már 512 GB adatot is tárolhatunk.

Az adatok típusa ugyanúgy bármilyen lehet, mint a többi adattároló esetében.

Méretük és sebességük

Fizikailag nagyjából egyformák, különbségek lehetnek akár alakban is, de tényleges fizikai méretük között centiméternyi különbségek vannak. Ami számunkra sokkal érdekesebb, az a belső tárhely méretük. Az 8GB-os kicsinek mondható daraboktól egészen az 512 GB-os kivitelekig vannak modellek. A fizikai méretük mellett jelentős meghatározójuk még a működési sebességük. Egy ilyen pendrive használatával az elérhető legnagyobb írási és olvasási sebességét kihasználva használhatjuk adattárolónkat. A legnagyobb sebességre az USB 3.0 és az USB 3.1 csatlakozóval felszerelt modellek képesek. Az USB 2.0 egyszerűen átlagosnak mondható, az USB 1.0 pedig már szinte kihalóban van a piacról.

A pendrive-ok védelme

A pendrive-ok félvezető elemekből épülnek fel, ezért árnyékos vagy mágneses terekben veszélynek vannak kitéve. Nem is a pendrive pótlásából fakadó összeg, ami elsősorban eszünkbe jut, hanem az adattárolóra mentett adataink. Ezek kivédése ellen praktikusan a fizikai védelemmel ellátott pendrive-ok használata a megfelelő. A fizikai védelem mellett hő védelemmel felszerelt, porálló, ütésálló és vízálló modellek is elérhetőek. Bár olyan felelőtlenek soha nem legyünk, hogy legfontosabbat adataink eredeti verzióját őrizzük pendrive-on.

A pendrive-ok összes felsorolt ideális tulajdonságával rendelkezik a Kingston 32GB DataTraveler Elite USB 3.1 adathordozója. Ahogy a nevéből látszik, gyors adatátviteli sebességre képes, plusz fizikai védelemmel is rendelkezik.

A megjelenésük

Van, akit nem érdekelnek a háttér-információk. Őket inkább a pendrive fizikai kinézete foglalkoztatja. Az adathordozók eddig is szinte a szivárvány összes színében elérhetőek voltak. Egyes darabokat egyedi igényeknek megfelelően logókkal vagy monogramokkal is dekoráltak. A legjobb kiviteleket a végére tartogattuk, ezek az elegáns vagy a figurás dizájnú modellek.

Kiadtak már több szériát, a pendrive-okat ezzel gyűjthetővé téve. Úgy, mint anno a Kinder tojás figurákat, vagy manapság a LEGO ünnep speciális építői. Legtöbbször a gyűjthető pendrive-ok kollekciója valamelyik mozifilm kasszasikere után kerül a piacra. Történt ez a Star Wars-nál és a Minionnál is. Persze a főszereplőkről mintázott pendrive kollekciókat összegyűjteni sokkal hasznosabb, mint a Kinder tojásos figurákat. Exkluzív megjelenésük mellett adathordozóként működnek.

A Gigaplaza.eu polcain a pedrive-ok és más adathordozók széles választékát találhatja. Keressen kicsit vagy nagyon gyorsat vagy lassút, szépet vagy okosat, webáruházukban biztosan megtalálja az ízléséhez és a pénztárcájához legmegfelelőbb kivitelt.


(x)NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Formatervezési díjat nyert egy Kingston pendrive

További hírek ebben a kategóriában

Digitális követeléskezelési szol...
Startol ’Az Év Honlapja...
Mitől lesz tökéletes egy házimoz...
Kihirdették a Vodafone Digitális...