Hírek
22762 hír az adatbázisban
Milyen víztisztítót vegyünk elsőre? (x)
Marketinginfo.hu - 2019-04-25 13:36
Egészségmarketing

Amikor csak annyi elhatározás érett meg bennünk, hogy mindenképp változtatni szeretnénk az ivóvíz ivási szokásainkon, bújni kezdjük a különféle termékkatalógusokat, utánajárunk a típusok előnyeinek, hátrányainak.

Amikor döntésre jutunk

A sok utánajárást követően akkor fogunk leginkább döntésre jutni, mikor valamilyen döbbenetes élményen esünk át, mikor elfogyasztanánk egy pohár csapvizet, amiben úszkál valami, esetleg olyan kellemetlen ízvilágot érzünk, hogy egy lendülettel öntjük a lefolyóba.

Nem feltétlenül a vezetékes ivóvízhálózatot szolgáltatók hibájára kell gondolni ilyen esetekben, mert az adott technikai feltételeik mellett mindent megtesznek, hogy iható állagúvá alakítsák át a csapvizet. A romló minőség okai között kereshetőek például a lakóház elöregedett vezetékhálózata, esetleg a szanitereink nem megfelelő állapota.

De melyik víztisztító készüléket válasszuk?

A kellemetlen ízt és látványelemeket elkerülendő, érdemes tehát víztisztító készüléket beszereltetni. De milyen típusú illik legjobban hozzánk? Mindegyik típusnak az a célja, hogy egészségesebbé tegye az ivóvizünket, szűréssel zárja ki a szennyeződéseket.

Akik kis mennyiségben fogyasztanák nap mint nap, vagy kicsi konyhájukban nem fér el nagyobb készülék, azok számára tökéletes választás lesz az asztali víztisztító készülék. Kis helyen elfér, kicsi kapacitású, ugyanakkor hatékony társ lesz a mindennapi víztisztítás során. A víztisztítási módja hasonló, ahogy a víztisztító kancsók működnek: a csapvizet aktív szénnel szűri meg, hogy ne kerüljön a poharunkba vírus, baktérium, egyéb szennyeződés.

A nagy kapacitású berendezések

Ha kellően nagy konyhával és konyhaszekrénnyel rendelkezünk, akkor a konyhapult alá be fog férni egy nagyobb víztisztító egység. Az RO 102 víztisztító család ideális választás lesz, ha az egész család számára biztosítani akarjuk a tisztított ivóvizet. Ekkor szokták megkérdezni Tőlünk, hogy mosogatni is tisztított vízzel kell-e? Természetesen megvan a lehetőség erre is, de ha nem akarják, akkor nem szükséges. Egy lengőcsap fogja lehetővé tenni, hogy amikor szükséges, a sima hálózati vezetékes vizet használjuk, de ha tisztított vizet innánk, akkor az is egy mozdulattal megoldható.

Ezen víztisztító készülékekhez kiegészítők is megvásárolhatók, ha az egyszerű víztisztítás nem elegendő. A Duna-Tisza közén élőknek például nem ismeretlen a vizükben található arzén. Ennek szűrésére arzénmentesítő patron megvásárlására is lehetőséget ad a Tisztavíz Üzletház. De a mentesítésen kívül is vannak még opciók, például lúgosításra, esetleg oxigénnel való dúsításra, vagy ha az egyszerűséget kedvelik, akkor szódavízzé is alakíthatják. Ezen kiegészítőket szintén megtalálhatják a cég webáruházában.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Mennyit isznak a magyarok?
  Idén több ásványvíz fogyott, mint tíz éve egész évben
  A PET Kupa a tiszta vizekért
  Duplájára nő az ásványvíz fogyasztása
  43 milliárd forint felett az ásványvíz kiskereskedelmi forgalma
  Rekord-növekedés az ásványvíz bolti eladásaiban
  A lakosság mindössze 7%-a nem fogyaszt egyáltalán ásványvizet
  Tíz háztartásból majdnem nyolcban isznak ásványvizet

További hírek ebben a kategóriában

Mi az, amit a porcelán héjról tu...
Családi egészségbiztosítás ̵...
Állítsuk a bélbaktériumokat az o...
Középpontban a láb: te hogyan áp...
Értékesítő
A Műhelysor Kft. építőanyag kereskedelemmel foglalkozó cég értékesítő kollé...