Hírek
22709 hír az adatbázisban
A szivarozás egyszer egyje (x)
Marketinginfo.hu - 2019-04-22 13:29
Reklám

Mi tilos, és mit szabad? Milyen sarkalatos pontjai vannak a szivarozás etikettjének? Bizony az se mindegy, hogyan gyújtjuk meg!

Az egyszerű cigarettával ellentétben a szivarozás és a pipázás nem a nikotin hiány kielégítésére, hanem az élvezetek miatt szívjuk. Ezt a filozófiát pedig csupán azok érezhetik magukénak, akik sajátos életsítlusként gondolnak a szivarozásra vagy a pipázásra.

Na de minden történetet az elején kell elkezdeni. Nézzük, mik a szivarozás alapjai, mit érdemes tudni, mielőtt belevágunk ebbe a különleges hobbiba.
 
  • 1. Az első és legfontosabb illedelmességi szabály, hogy a férfi mindig magának gyújtsa a szivarát, másokét meggyújtani tilos!
  • 2. A szivart ennek a meggyújtására kifejlesztett gyújtónak a lángjával kell füstölgésre késztetni, ezt pedig érdemes mindig magunknál tartani.
  • 3. Eszünkbe ne jusson meggyújtani a szivart egy gyertya lángjával! A viasz ugyanis kellemetlen ízt kölcsönözhet majd neki.
  • 4. Ha esetleg elaludna a szivar, minél előbb újra kell gyújtani! Az ízélmény ebben az esetben is rongálódhat, ha hagyjuk kihűlni.
  • 5. Ellentétben a cigarettával, a szivart illendő hagyni elaludni, mikor elégett a háromnegyede Így tartja a hagyomány, így illendő.


Most pedig következzen a legfontosabb mozzanat, a meggyújtás folyamata!

A szivar meggyújtása egy olyan folyamat, amit tilos másra bízni! Ha nem értő kéz végzi el, és a szivar rosszul lesz meggyújtva, az bizony sok fejfájást okozhat. A szivart tilos a szájban meggyújtani, hiszen úgy azt sem látjuk, épp mit csinálunk, ráadásul a szivar nem fog egyenletesen meggyulladni, majd izzani, és így a teljes ízélményt elronthatja. Kezdő szivarosként érdemes kicsit utánajárni annak, hogy pontosan hogyan kell tárolni és használathoz meggyújtani a szivart, illetve milyen egyéb érdekességekre érdemes még figyelni.

Ha helyesen akarja meggyújtani a szivart, fogja a kezébe, döntse meg kb 30°-os szögben, majd mikor izzani kezd, fújja meg kissé, hogy a szivar belsejében is megindulhasson az égés folyamata. A legelső szívást pedig érdemes ekkor, még az égő szivarból megtenni, ez okozza ugyanis a legtökéletesebb ízélményt. A többi szivart pedig tartsuk egy humidorban, hiszen ez fogja garantálni, hogy a következő szivarunk is ugyanakkora élményt okoz majd, mint az előző.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      

További hírek ebben a kategóriában

A Japán Starbucks tavasszal új F...
Hello Kitty karóra kerül a piacr...
Izgalmas nyelvkönyvek kevésbé is...
Mindenmentes lángos (x)