Hírek
22795 hír az adatbázisban
Bérmegállapodás a Sanofinál
MTI + Marketinginfo.hu - 2019-04-17 09:28
Karrier

Megszületett a bérmegállapodás a Sanofinál - közölte a Sanofi-Aventis Zrt. és a munkavállalókat képviselő Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ) az MTI-vel.

A cég tájékoztatása szerint a megállapodás értelmében három bérsávban fejlesztik az alapbért, az alsóban 21 000 forinttal, a középsőben 18 500 forinttal, a felső bérsávban pedig 9000 forinttal március 1-től visszamenőleg. Az alsó, bruttó 400 000 forintig terjedő sávban az emelés egységes, a másik kettőben differenciált lesz, a bruttó 1 millió forintnál nagyobb fizetések nem változnak.

A bérfejlesztés Chinoin Zrt., a Sanofi-Aventis Zrt. munkavállalóira, valamint a kölcsönzött munkavállalókra egyaránt érvényes.

A Sanofi törekvése, hogy a megállapodott béremeléssel növelje az elégedettséget, és versenyképes juttatási csomagot kínáljon munkavállalói számára - áll a közleményben.

A VDSZ által az MTI-nek eljutatott közleményben arra hívták fel a figyelmet, hogy a most bejelentett béremelés ráépül a Chinoin és a Sanofi által korábban már egyoldalúan bejelentett 3 százalékos béremelésre.

A szakszervezet megítélése szerint nem volt hiábavaló a kétórás figyelmeztető sztrájk, annak nagy szerepe van abban, hogy sikerült elérni a 3 százalékon felüli béremelést. A megállapodással elhárult a veszélye annak, hogy a munkavállalók határozatlan idejű munkabeszüntetésbe kezdjenek - tették hozzá.

A VDSZ bejelentette, hogy miután nem sikerült megállapodniuk a Chinoin-Sanofi vezetőivel, megtartják a korábban bejelentett figyelmeztető sztrájkot. A Chinoin közölte, hogy a kétezres munkavállalói létszámából 783-an vettek részt a kétórás figyelmeztető sztrájkban. A bértárgyalásokon a szakszervezet kezdetben minden munkavállalónak egységesen 30 ezer forintos béremelést akart elérni.
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Mennyibe kerül az ingyen energia? (x)
  Új vezető a Sanofi Magyarország élén
  Folytatódik a Sanofi és a neo együttműködése
  Megvannak a Good CSR díjazottak

További hírek ebben a kategóriában

Milyen eszközökkel védhetjük mag...
Vége a korlátozásoknak, újra mun...
Női elnök a Joint Venture Szövet...
“Home office” vagy t...