Hírek
22870 hír az adatbázisban
Az országon belül erősödik a mobilitási hajlandóság
MTI + Marketinginfo.hu - 2019-04-16 12:40
Kutatás

Az országon belül erősödik a mobilitási hajlandóság, Nógrád, Pest, Tolna, illetve Heves és Békés megyében élők több mint 50 százaléka más régiókban működő társaságokhoz adták be állás pályázataikat.

A legtöbben a fővárosban meghirdetett munkakörök iránt érdeklődtek - derül ki a Profession.hu saját adatbázisán alapuló elemzéséből, amit jutattak el az MTI-nek.

A közlemény szerint Magyarországon Budapest a legnagyobb "tehetség-mágnes", emellett azonban egy másik irány is körvonalazódik, amely szerint már nem csak a fővárosba, hanem onnan kifelé is áramlik a munkaerő, számukra Pest és Fejér megye, Ausztria közelsége miatt pedig Győr-Moson-Sopron megye a legvonzóbb célpont.

Országos szinten a legnagyobb mobilitási hajlandóság a szakmunkát, a fizikai segédmunkát és a betanított munkát végzők körében tapasztalható, 34-39 százalékuk jelentkezett lakóhelyüktől távol eső megyékben meghirdetett állásokra.

Kiemelték, mindezzel párhuzamosan viszont csökkent a magyar munkaerő nemzetközi mobilitási hajlandósága, ugyanis a Profession.hu és a BCG 2018-as közös felmérése szerint a megkérdezettek 35 százaléka nyilatkozott úgy, hogy szívesen vállalna munkát külföldön, 2014-ben ez arány azonban még 58 százalék volt. Ugyanakkor arra is felhívták a figyelmet, hogy a legfiatalabb, 20 év alatti magyar válaszadók mobilitási hajlandósága (66 százalék) még mindig jóval magasabb, mint a globális átlag (57 százalék).
NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Az Egyesült Királyság stabil mobilitása közel 80%
  Ilyen állást keresni most a magyarok szerint
  Biztosnak érzik állásukat a magyar munkavállalók
  A munkaerő mobilitási kedve
  Küszködnek a cégek a munkavállalói mobilitással
  A mai fiatalok életmódját az aktivitás és mobilitás jellemzi leginkább
  Rendkívül alacsony a hazai munkaerőmobilitás

További hírek ebben a kategóriában

Áremelkedés várható a gumiabronc...
Minden Doboz Visszajár - repreze...
A magyarok megszokták az erős üg...
Sokan akár fel is mondanának rug...