Hírek
22246 hír az adatbázisban
Együttműködik a MÁV és az Erzsébet Alapítvány
Marketinginfo.hu - 2019-04-15 15:43
CSR

Együttműködik a MÁV és az Erzsébet Táborokat megvalósító Erzsébet Alapítvány, melynek keretében egyrészt már 2019 nyarán 180 vasutas gyermek vakációzhat a Zánkai Erzsébet-táborban.

Másrészről pedig a MÁV utazási komfortot növelő fejlesztések előrehozott megvalósítását ütemezte be a következő évekre, így 2020-tól a több 10 ezer, vonattal érkező táborozót megújult és modern vasúti váró fogadja majd, a közúti átjáró átépítése pedig minden eddiginél biztonságosabbá teszi a gyalogos közlekedést.

Az együttműködésről szóló dokumentumokat Homolya Róbert, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója és Hornyák Tibor, az Erzsébet Alapítvány elnöke írta alá.

Az egyházi hátterű Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány az Erzsébet-programról szóló törvény értelmében Magyarország legnagyobb gyermek-táboroztatási programjának szervezője és megvalósítója. Az egész éves Erzsébet Táborok által az Alapítvány közfeladataként számos lehetőséget biztosítva járul hozzá a gyermekek biztonságos, tartalmas és közösségi élményekkel teli kikapcsolódásához, ezáltal a tábori emlékekben gazdag gyermekkor megteremtéséhez.

A vasúttársaság és az Erzsébet Alapítvány együttműködésének köszönhetően az idei nyártól minden évben 180 vasutas gyermek kap lehetőséget arra, hogy részt vehessen a térítésmentes nyári balatoni élménytáborok egy vakációs hetén, Zánkán. Az együttműködésben kiemelt cél, hogy azok a gyermekek is megtapasztalhassák a nyaralás élményét, akiknek erre kevésbé van lehetőségük.

A MÁV hosszú távra szóló fejlesztések előrehozott megvalósítását tűzte ki célul annak érdekében, hogy a nyaranta több tízezer gyermek és a táborokba őket kísérő felnőttek utazási komfortja tovább nőjön, hiszen már 2019-ben is a vasút a legfőbb közlekedési eszköze a táborozóknak. A MÁV vállalja, hogy 2020 nyaráig fedett peront és új mosdót épít Zánkafürdő vasútállomáson, ezzel támogatva az állomásra érkezők és innen induló csoportok komfortos utazási körülményeit. A meglévő szintbeni közúti átjárót is átépítik jövő nyárra, ami a jelenleginél biztonságosabb átkelési lehetőséget biztosít majd az utazók számára.

A MÁV felvette a kapcsolatot a közelmúltban megkötött együttműködési megállapodás alapján az Eötvös Loránd Tudományegyetemmel annak érdekében, hogy pedagógus hallgatók is kísérőként vegyenek részt a gyermekek táboroztatásában.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A MÁV bringás reggeli
  Nagy sikerrel zárult a MÁV negyedik nyílt napja
  MÁV a TeSzedd! akcióban
  Együttműködési megállapodást kötött a MÁV és az ELTE
  MÁV a környezetért
  Perongaléria az Érd alsó állomáson
  Mikulás vonatokkal, állomási rendezvénnyel kedvez a gyermekeknek a MÁV
  Kávéosztással hívja fel az autósok figyelmét a MÁV-START
  Mikulás HÉV-ek közlekednek december 6-án és 11-én
  Szépülnek a MÁV aluljárói

További hírek ebben a kategóriában

Akcelerációs program a Tungsramt...
40 millió forintnyi támogatásról...
Tizenháromezer gyermek kapott aj...
A Hankook legújabb jótékonysági ...