Hírek
22246 hír az adatbázisban
MÁV a TeSzedd! akcióban
Marketinginfo.hu - 2019-04-09 11:33
CSR

Idén nyolcadik alkalommal rendezték meg a TeSzedd! akciót március 18-24. között. A vasúttársaság 1035 alkalmazottja az egész országban összesen 82 helyszínen gyűjtötte az elhagyott hulladékot.

Az akció keretében a MÁV-csoport 1035 önkéntessel vett részt, akik 82 helyszínre vonultak ki a múlt héten, hogy összegyűjtsék a nem vasúti tevékenységből származó, de vasúti területeken elhagyott illegális hulladékot. A fővárosban és térségében összesen 24 helyszínen több mint 500 zsák, a Miskolci Területi Igazgatósághoz (nagyjából Észak-Magyarország régiót fedi le) tartozó 8 helyszínen 166 zsák, a Debreceni Területi Igazgatóság területén (nagyjából az Észak-Alföld régió) 21 helyszínen 410 zsák szemetet szedtek össze a MÁV munkatársai. Szegeden és környékén 8 helyszínen 220 zsák, a Dél-Dunántúlon, a pécsi igazgatóság területén, 15 helyszínen 361 zsák, a Nyugat-Dunántúl és Közép-Dunántúl jelentős részét lefedő szombathelyi igazgatóság területén pedig 6 helyszínen 154 zsák szeméttől szabadították meg a sínek, állomások környezetét az önkéntes vasutasok.

A vasutat érintő legjelentősebb környezeti problémát az illegális hulladék kérdésköre, és annak nagymértékű negatív környezeti és gazdasági hatásai okozzák. A MÁV évente átlagosan 2-3000 tonna nem vasúti tevékenységből származó hulladékot szállíttat el. A cégcsoport nem csak a mostani akció keretében, hanem egész évben folyamatosan gondoskodik az illegális hulladék elszállításáról. Szerződéses partnereik bevonásával 2019-ben eddig 584 tonna jogszerűtlenül elhelyezett szemetet gyűjtött össze és vitetett el a vasúttársaság, ebből 342,5 tonnát Budapest közigazgatási határain belül található vasúti területekről, 241,5 tonnát pedig vidéki MÁV-területekről.

A vasúti területek megtisztítása és tisztán tartása a vasúttársaság fontos feladata, ez azonban csak akkor járhat tartós eredménnyel, ha az elvégzett munkát értékelő és a tisztaságot megbecsülő lakóközösségek is együttműködnek a környezet megóvásában.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  A MÁV bringás reggeli
  Együttműködik a MÁV és az Erzsébet Alapítvány
  MÁV a környezetért
  Perongaléria az Érd alsó állomáson
  Szépülnek a MÁV aluljárói
  MÁV a környezet megóvásáért
  Úsznak a cégek a műanyagban

További hírek ebben a kategóriában

Akcelerációs program a Tungsramt...
40 millió forintnyi támogatásról...
Tizenháromezer gyermek kapott aj...
A Hankook legújabb jótékonysági ...