Hírek
23027 hír az adatbázisban
Bérmegállapodás a MÁV-csoportnál
Marketinginfo.hu - 2019-04-04 14:32
Karrier

A Vasúti Érdekegyeztető Tanács (VÉT) 2019. március 25-i ülésén a MÁV Zrt. és a képviselettel rendelkező szakszervezetek megállapodtak az 5%-os bérfejlesztés végrehajtásáról.

A MÁV vezetése által előterjesztett javaslat - a 2017-2019-es időszakra vonatkozó, a MÁV Zrt. és a vasutas érdekképviseletek által kötött hároméves bérmegállapodásnak megfelelően, a 2017. évi átlagosan 13%-os, majd 2018. évi átlagosan 12%-os bérfejlesztést követően - az idei évre meghatározott, átlagosan 5 százalék mértékű bérfejlesztés végrehajtására vonatkozott.

A VÉT ülésén a vasúttársaság és a szakszervezetek dr. Homolya Róbert MÁV Zrt. elnök-vezérigazgató vezetésével a munkáltatói javaslatot megvitatták, és megállapodás született a 3 éves bérmegállapodás szerinti, a nem vezető beosztású munkavállalókat érintő 2019. évi 5%-os béremelésről, 2019. január 1-jéig visszamenőleges hatállyal.

2019. január 1-jétől a BSc / BA (felsőfokú alapképzés) végzettséghez kötött munkakörökben az alapbérek minimuma 315 000 Ft/hó, az MSc / MA (felsőfokú mesterképzés) végzettséghez kötött munkakörökben 360 000 Ft/hó összegre változik.

Az idei évre megkötött bérmegállapodás alapján a munkáltatói önkéntes nyugdíjpénztári tagdíj-kiegészítés bruttó mértéke 0,5%-kal nő, így az a MÁV Zrt.-nél 3,5%-ról 4%-ra változik.

Az elnök-vezérigazgató elmondta, hogy a MÁV-csoport modernizálásához és hatékonyabbá tételéhez, valamint a munkaerőpiaci kihívásoknak való megfeleléshez, a közösségi közlekedés átalakításának sikeréhez és a személyszállítási liberalizáció okozta versenyben való helytálláshoz elengedhetetlen a hosszú távú munkabéke.

Ezzel egyetértve, a szakszervezetek kijelentették, hogy támogatják a munkáltató hatékonyságnövelő intézkedéseit, az ebből eredő megtakarítások a jövőbeni bérfejlesztés alapját képezhetik. Ugyanakkor fenntartották azt a korábbi álláspontjukat, hogy a megállapodásban szereplő béremelésnél nagyobb bérfejlesztést látnak indokoltnak. A felek leszögezték, hogy érdekeltek egy újabb középtávú megállapodás megkötésében, melyért mindent meg fognak tenni.NYOMTATÁS       FÓRUM       KÜLDÉS E-MAILBEN      
Kapcsolódó cikkek:

  Megállapodás született a 2023-as bérekről a SPAR-nál
  A MÁV bringás reggeli
  MÁV a környezetért
  Új vezérigazgató a MÁV-START élén
  Kávéosztással hívja fel az autósok figyelmét a MÁV-START
  Szépülnek a MÁV aluljárói
  MÁV a környezet megóvásáért
  Személyi változás a MÁV-nál
  Homolya Róbert lett a MÁV új elnök-vezérigazgatója
  Jubileumi mozdony hirdeti a MÁV 150 évét

További hírek ebben a kategóriában

A nők jelenthetik a gyógyírt a f...
Miért egyre népszerűbb a videós ...
Hogyan fordítsuk a javunkra az á...
Milyen nehézségekbe ütközhetünk ...